Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Soron kívül vizsgálja az OKFŐ az orosházi kórházigazgató magánklinika-nyitását


Az Orosházi Dr. László Elek Kórház és Rendelőintézetben kialakított oltópont bejárata 2021. március 21-én
Az Orosházi Dr. László Elek Kórház és Rendelőintézetben kialakított oltópont bejárata 2021. március 21-én

A magánklinika jelentős részben az igazgató által vezetett állami kórház és rendelőintézet orvosaival alakult meg, miközben az orosházi kórházban szakemberhiány van, és szünetel a traumatológiai ellátás – írja 24.hu.

A hírportál úgy értesült, hogy a történtek miatt soron kívüli vizsgálatot rendelt el az Országos Kórházi Főigazgatóság.

Az OrosKlinik Egészségközpont a napokban nyílt meg, alig egy kilométerre az állami kórháztól, amelyet 2013 óta vezet a magánklinikát nyitó belgyógyász, diabetológus. A magánklinika orvosainak egy része a közeli állami kórház, illetve az ott működő szakrendelő orvosa is.

Ahhoz, hogy a közfinanszírozott kórház és rendelőintézet orvosai a magánklinikán is rendeljenek, engedélyt kellett kérniük, jelen esetben a magánkórházat alapító kórházigazgatótól.

A hírportálnak nyilatkozó szakértő arra hívja fel a figyelmet, hogy Magyarországon nem tiltja jogszabály, hogy egy közfinanszírozott kórház igazgatója magánklinikát alapítson, a történtek legfeljebb etikailag megkérdőjelezhetők.

Az Országos Kórházi Főigazgatóság közölte a hírportállal, hogy amint tudomást szerzett a kórház vezetőjének tulajdonosi érintettségéről, soron kívüli vizsgálatot rendelt el.

  • 16x9 Image

    Fazekas Pálma

    Fazekas Pálma a Szabad Európa budapesti irodájának hírszerkesztője. Csaknem harminc éve dolgozik újságíróként, elsősorban hírek, hírműsorok szerkesztőjeként, hírszerkesztőségek vezetőjeként. A nyomtatott és az elektronikus sajtó szinte minden területén dolgozott, így a Kurírnál, az Interpress Magazinnál, a Magyar Rádióban, a Westelnél, a Magyar Televízióban, az InfoRádióban, az Origóban és az Infostartnál is.  

XS
SM
MD
LG