Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Volodimir Zelenszkij telefonon beszélt Orbán Viktorral


Volodimir Zelenszkij Kijevben 2022. június 15-én
Volodimir Zelenszkij Kijevben 2022. június 15-én

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök kedden felhívta Orbán Viktor kormányfőt, aki ismét támogatásáról biztosította az európai uniós tagjelölti státusz megadását Ukrajnának.

Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát irányító helyettes államtitkár arról számolt be az MTI-nek, hogy a megbeszélésen Ukrajna európai integrációjáról, a menekültek befogadásáról, valamint a kétoldalú együttműködés egyéb területeiről volt szó.

Tájékoztatása szerint Orbán Viktor támogatásáról biztosította Ukrajna tagjelölti státuszát, illetve közölte, hogy mielőbb le kell bontani a bürokratikus akadályokat az ország tényleges EU-csatlakozása előtt. Mint közölte, ezt az álláspontot fogja képviselni az Európai Unió e heti csúcstalálkozóján.

A miniszterelnök kitért arra is, hogy Magyarország már csaknem nyolcszázezer ukrajnai menekültet fogadott be, és készen áll a további energiaügyi együttműködésre, az ukrán gabona vasúti fuvarozására, valamint még több ukrán diák fogadására.

Az egyeztetésről Volodimir Zelenszkij is beszámolt Twitteren. Mint írta, köszönetet mondott a magyar támogatásért, és meghívta Orbán Viktort Ukrajnába.


Készült az MTI tudósításának felhasználásával.
XS
SM
MD
LG