Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Hova lett a Zacher Gáborral készült újabb beszélgetés?


Zacher Gábor (jobbra) a Szelfi felvétele után.
Zacher Gábor (jobbra) a Szelfi felvétele után.

Ha szombat reggel, akkor Szelfi. Megszoktuk már mi is és reményeink szerint megszokták mindazok, akik olvasnak (ez esetben hallgatnak) minket.

Múlt héten szombat reggel annak rendje s módja szerint megjelent a Zacher Gábor toxikológussal, a hatvani kórház főorvosával készített Szelfi. Akkor a podcast végén megígértük, hogy ezen a héten jön a második rész.

Ami most nincsen sehol.

Pontosabban a podcast készen van, ott várja a megjelenést a szerkesztőségi rendszerben, egyetlen kattintásra a nyilvánosságtól.

Akkor miért mégis ez a cikk van helyette? Azért, mert az első rész komoly vihart kavart, sok lap, híroldal szemlézte, aminek mi persze mindig örülünk.

A beszélgetés egyik következménye ugyanakkor az lett, hogy (mint elsőként a Népszava pénteken reggel megírta) az Emberi Erőforrások Minisztériumának vezetője, Kásler Miklós szakmai tanácsadó testületének elnöke, Kollár Lajos a szaktárca emailcíméről küldött üzenetében 63 szakmai tagozat vezetőjétől kérte, ítéljék meg, etikailag helyes-e, amit Zacher Gábor a Szabad Európának mondott.

A Népszava értesülése szerint több szakmai tagozat vezetője a kérést azzal hárította el, hogy az elhangzottak etikai értékelése nem az ő feladatuk.

A Szabad Európa minden országban, ahol jelen van, a felelősségteljes társadalmi vita színtere és a szabad véleménynyilvánítás fóruma. Ugyanakkor rendkívül fontos számunkra interjúalanyaink bizalma és védelme is, ezért Zacher Gáborral közösen úgy döntöttünk, hogy a vele készített beszélgetés második része egyelőre nem jelenik meg.

Ha esetleg valaki nem hallotta volna az első részt, itt meghallgathatja:

Zacher Gábor: nem ígérgethetek úgy, mint Orbán Viktor, hogy mindenkit meg fogunk gyógyítani
please wait

Jelenleg nincs elérhető tartalom

0:00 0:32:00 0:00

XS
SM
MD
LG