Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Zárul az újraszámlálás, a szavazókörök kétharmadában már végeztek


Újraszámolják a főpolgármester-választás érvényes szavazatait az V. kerületi Erzsébet téri helyi választási irodában 2024. július 9-én
Újraszámolják a főpolgármester-választás érvényes szavazatait az V. kerületi Erzsébet téri helyi választási irodában 2024. július 9-én

Sajtóértesülések szerint Karácsony Gergely vezet az újraszámolás első két napja után. Ma a szavazatok maradék egyharmadát számolják újra nyolc kerületben, a végeredményt várhatóan pénteken hirdeti ki a Nemzeti Választási Bizottság.

A Nemzeti Választási Bizottság (NVB) egyik tagja azt mondta a 444-nek, hogy tizenhat kerület adatainak összesítése után Karácsony 200-250 szavazattal vezet Vitézy Dáviddal szemben, míg a Népszava úgy tudja, hogy Karácsony Gergely előnye két nap után 191 szavazat. A Telex Karácsony Gergely környezetéből úgy értesült, hogy a jelenlegi főpolgármester több mint száz szavazattal vezet.

Ma, az újraszámolás utolsó napján a VIII., a IX., a X., a XII., a XV., a XIX. és a XX. kerületben számolják meg újra a június 9-i főpolgármester-választás érvényes szavazatait.

Vitézy Dávid arról írt a Facebook-oldalán, hogy mindhárom jelöltnél találtak érvényesek közé keveredett érvénytelen szavazatokat több kerületben is, százas nagyságrendben, és a téves jelölthöz elszámolt érvényes szavazatokból is viszonylag sokat találtak az újraszámlálás során.

Arról is írt, hogy az egyik újlipótvárosi szavazókörben önmagában többet változott a szavazatok aránya, mint amennyi az eredeti különbség volt közte és Karácsony között. Ebben az esetben Karácsony Gergely javára változott az eredmény, de fordítva is történt másutt.

  • 16x9 Image

    Fazekas Pálma

    Fazekas Pálma a Szabad Európa budapesti irodájának hírszerkesztője. Csaknem harminc éve dolgozik újságíróként, elsősorban hírek, hírműsorok szerkesztőjeként, hírszerkesztőségek vezetőjeként. A nyomtatott és az elektronikus sajtó szinte minden területén dolgozott, így a Kurírnál, az Interpress Magazinnál, a Magyar Rádióban, a Westelnél, a Magyar Televízióban, az InfoRádióban, az Origóban és az Infostartnál is.  

XS
SM
MD
LG