Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Zuglói parkolás: ismét a csalásért elítélt üzletember volt cégével szerződtek


A zuglói polgármesteri hivatal
A zuglói polgármesteri hivatal

Horváth Csaba, Zugló szocialista polgármestere szerint nem volt más választásuk, a tenderre ez a cég volt az egyedüli jelentkező. Az új szerződés egy évre szól, addig megpróbálnak egy jobb konstrukciót kidolgozni.

A 2017-ben és 2020-ban kötött parkolóautomata beszerzési és üzemeltetési szerződések az idén kifutottak. Az önkormányzat új tendert írt ki, de az eredmény ismét ugyanaz lett. A kerület ismét a pályázatra egyedül jelentkező C-Ware kft-t bízta meg a parkolóautomaták „üzemkész állapotának biztosításával”.

A naponkénti ellenőrzésre, karbantartásra, eseti hibaelhárításra, vandalizmusból eredő rongálások megszüntetésére kötött szerződés egy évre szól, értéke nettó 168,7 millió forint.

A cég a fővárosi parkolási piacon korábban egyeduralkodónak számító, később perbe vont Centrum Parkoló Kft. tulajdonosához, a csalásért jogerősen elítélt Kupper Andráshoz (a fideszes politikus azonos nevű nagybátyja) köthető – emlékeztet a Népszava.

  • 16x9 Image

    Fazekas Pálma

    Fazekas Pálma a Szabad Európa budapesti irodájának hírszerkesztője. Csaknem harminc éve dolgozik újságíróként, elsősorban hírek, hírműsorok szerkesztőjeként, hírszerkesztőségek vezetőjeként. A nyomtatott és az elektronikus sajtó szinte minden területén dolgozott, így a Kurírnál, az Interpress Magazinnál, a Magyar Rádióban, a Westelnél, a Magyar Televízióban, az InfoRádióban, az Origóban és az Infostartnál is.  

XS
SM
MD
LG