A Láthatatlan Egyetem diákjai újjáépítenék országukat

Your browser doesn’t support HTML5

Diplomamentő programot és nyári egyetemet szervezett a Közép-európai Egyetem ukrán egyetemistáknak, akik a háború miatt megszakítani kényszerültek tanulmányaikat. A Láthatatlan Egyetem online programként indult, majd a CEU budapesti campusán folytatódott, Ukrajna minden tájáról érkező diákokkal. Sokan elhagyták az országot, de tanulmányaik végeztével mind visszatérnének Ukrajnába. A program fontos részét képezte a lerombolt ország újjáépítésére való felkészítés.

Your browser doesn’t support HTML5

„Akik a szabadságot választották” – Mi az a Láthatatlan Egyetem?

Vendégünk volt a német külügyminiszer. Németország akkor is küld majd fegyvert Ukrajnának, ha Oroszország teljesen leállítja az Európába irányuló gázszállítást, mondta Annalena Baerbock a Szabad Európának. Magyarország EU-tól eltérő törekvéseit szerencsétlennek minősítette.

Your browser doesn’t support HTML5

A német külügyminisztert kérdeztük Magyarországról, a fegyverszállításokról és az orosz gázról

Van, akinek gyakorlatilag az összes bevétele megszűnik a kata átalakításával, mások azon gondolkodnak, hogy abbahagyják tevékenységüket, mert más adónemben adózva egyszerűen nem éri meg vállalkozni. Öt katás vállalkozóval beszélgettünk. A történetüket Instagramon is megosztottuk, ha ott még nem követi a Szabad Európát, itt a lehetőség.

Újabb civil célpontokat, köztük egy piacot és egy iskolát ért rakétatalálat Bahmutban július 24-én. A halálos áldozatok és sérültek pontos számát még nem lehet tudni.

Your browser doesn’t support HTML5

Elképesztő pusztítás: drónfelvételeken egy donyecki iskola és a piac romjai

Egy orosz katona felvette, ahogy egysége katonái szembeszállnak parancsnokukkal, és megtagadják a harcot. Egy másik katona fotókat küldött egy pincéről, ahol később őrizetben tartották őket.

Your browser doesn’t support HTML5

„Senki sem megy sehová” – Videón, ahogy egy orosz egység parancsot tagad

Sni – sajátos nevelési igényű: ez az a három szó, amelyet egyetlen szülő sem akar hallani. Több mint százezer gyermek jelzőjeként használják. Sokuknak (és családjuknak) elérhetetlen álom a közoktatás. Róluk írt Jakab-Aponyi Noémi, Fazekas Pálma pedig podcastet készített vele a cikk hátteréről. Hallgassa meg a Sztoribant!

Your browser doesn’t support HTML5

Sztoriban – Papíron integrálták őket, valójában elengedték a kezüket