A politikai kétpercre senki nem figyelt oda

Your browser doesn’t support HTML5

A hét videóiból megtudhatják, mit tudnak a mai gyermekvasutasok az úttörőkről, kapna-e büntetést a miniszterelnök, ha jegy nélkül utazna a Gyermekvasúton. Egyszerűen című sorozatunk legutóbbi részében arra a kérdésre kerestük a választ, valóban víznagyhatalom-e Magyarország.

Őket tényleg megcsapta a mozdony füstje. 1948 óta több mint tizenhatezer gyerek fordult meg az Úttörő-, majd később Gyermekvasút erdei állomásain Az egykori úttörővasutasok évente visszajárnak szeretett közegükbe nosztalgiázni egy kicsit. Van olyan is, aki harminc évet kihagyott. „Semmi sem változott” – mondja egyikük, bár politikai kétperc azért már nincs. „Arra senki sem figyelt oda” – tudtuk meg egy egykori úttörővasutastól. A mai gyerekek már csak hallomásból ismerik a Gyermekvasút mozgalmi hátterét, de azért mindenki mindenkit pajtásnak szólít.

Your browser doesn’t support HTML5

„A lényeg az, hogy ez a vonat most pontosan elmenjen”

Egyszerűen című sorozatunkban a héten erre a kérdésre kerestük a választ: kell-e aggódnunk Magyarországon a vízhiány miatt? Röviden: igen. Loch Ness-i szörny nem létezik, és sajnos mi sem vagyunk víznagyhatalom.

Ezzel a témával Instagram-oldalunkon is foglalkoztunk. Ha még nem követ minket ezen a felületen, és kíváncsi egyedi tartalmainkra, itt az alkalom.

Ukrán szerkesztőségünk több videót is készített a hazájában zajló háborúról – magyarul az e hetiek közül az ukrán hadsereg harkivi ellentámadásáról szólót nézték meg a legtöbben. Hogyan fogadják a helyiek a felszabadító csapatokat?

Your browser doesn’t support HTML5

Sok orosz katona elmenekül – hogyan szabadítottak fel az ukránok húsz települést?

Az ellentámadás során felszabadított városokban lezajlott pusztításról az AFP fotósa készített megrázó képeket.

Romokban az ukránok által visszafoglalt városok

A Szelfi legutóbbi vendége háromszor ült börtönben drogkereskedelemért. Kétszer Magyarországon, egyszer pedig Brazíliában, ahol egy kiló kokainnal a gyomrában bukott le a reptéren. Szülek István 15 évig volt heroinista, de már sok-sok éve tiszta, futásra cserélte a heroint.

Your browser doesn’t support HTML5

Brazíliában lenyelt egy kiló kokaint, lecsukták, megtért, most Magyarországon segíti a függőket és az ukrán menekülteket