Képek az afgán harcvonalról: fegyveres mentőakció és rakétatámadás

Rakétagránát találta el az afgán különleges egység egyik terepjáróját a július 13-i bevetésen, miközben ki akarták szabadítani Ahmad Shah rendőrkapitányt, akit a tálibok támadtak meg Kandahar déli részén. 

Egy civil keres menedéket magának a fegyvertűzben. A Reuters, katonákkal utazó fotóriportere elmondása szerint két irányból is lőttek rájuk még mielőtt rakétagránát-támadás érte őket. 

Az akció közben használt nyolc terepjáróból hármat találat ért.

Az afgán különleges egység egyik katonája. Miután három terepjárójukat is találat érte, azok legénysége is az épen maradt járművekben menekült el. 

A mentőakció után a konvoj visszatért a bázisra. Sikerült kimenekíteni a rendőrkapitányt. A bevetésen senki nem halt meg. A rendőrkapitánynak a lába sérült meg. 

Egy katona zárja el a forgalmat az úton ahhoz közel, ahol a konvojt a támadás érte.
"Tizenöten voltunk a rendőrségen, amikor megtámadtak minket, és mindenki megadta magát a táliboknak, csak én nem. Miért tenném, amíg van fegyverem?" - mondta a kimenekített rendőrkapitány a Reutersnek. 

A katonák egy kútnál frissülnek fel a mentőakció után. A veszélyes küldetésre hajnalban indultak, nem sokkal azután, hogy visszatértek a támaszpontjukra a késő esti missziójukból.

A különleges egység katonái imádkoznak egy esti küldetés előtt július 12-én, Kandaharban. A kapitány azt mondta a Reutersnek a bevetés előtt, hogy kapott egy jelentést, miszerint "az ellenség behatolt, és az irányítása alá akarja venni a körzetet."

Az afgán különleges egység kutat át egy házat Kandaharban. A tálibok a támadások után gyorsan el szoktak tűnni a helyszínről, ami a nagyobb népességű városokban megnehezíti a felderítésüket. 

Egy katonát ápolnak társai, aki pár nappal ezelőtt sérült meg a tálibokkal való összecsapás közben. 

Lencsevégen, ahogy az afganisztáni különleges egységek fegyveres harcban kiszabadítanak a tálibok fogságából egy afgán rendőrkapitányt Kandahar déli részén. A veszélyes küldetésre hajnalban indultak. Az akció közben használt nyolc terepjáróból hármat találat ért.