"Minden szívet kézzel rajzoltunk" - emlékezés a Covid-áldozatokra

150 ezer szívet rajzoltak Londonban a Szent Tamás Kórház előtti falra, a Temze partján, hogy az áldozatok hozzátartozói beleírhassák szeretteik nevét. 

Volt, aki virágot vagy üzenetet is hagyott a mécses mellett Prága egyik belvárosi terén. 

"Minden szívet kézzel rajzoltunk, így egészen egyedi, pont amilyenek a járvány miatt elvesztett szeretteink voltak" - mondta a londoni emlékfal ötletgazdája, Matt Fowler.

A Margitszigeten egy-egy kavicsot helyeztek el minden egyes áldozat emlékére.

Akik többek voltak a szeretteik számára egy listán megjelenő számnál, alapbetegséggel.

Április közepére több mint 24 ezer ember vesztette életét Magyarországon a járvány miatt. Az ő emlékükre raktak le 20 ezer kavicsot a Margit-szigeten, csaknem 2 km hosszan. 

Karácsony előtt mécseseket gyújtottunk itthon is az áldozatok emlékére. Akkor 8616 volt a COVID-ban elhunytak száma Magyarországon.

Máltán több száz keresztet állítottak a COVID áldozatainak emlékére.

Prága központi terén, a Staroměstské náměstín 20 ezernél is több fehér keresztet festettek fel az áldozatok emlékére.

A mexikói Guadalupe bazilikájánál a COVID-ban elhunytak halotti értesítői mellett gyújtanak mécsest a hozzátartozók szeretteik emlékére.

A paraguayi Asuncionban az egészségügyi minisztérium kerítésére kerültek fel fehér szalagok az áldozatok neveivel. 

Április 7-e éjjelén a brazil Nemzeti Múzeum falára vetített "340 ezer halottat gyászolunk" felirattal emlékeztek meg a COVID brazil áldozatairól.

Csaknem 3 millió ember vesztette eddig életét a koronavírus-járványban. Sokkal többet jelentettek a szeretteik számára egy listán megjelenő számnál, alapbetegséggel.