A járvány gyermekei - öröm egy fájdalommal teli évben

Alecu Matthias Andrei április 29-én született 2020-ban, Bukarestben. Tudós lesz belőle vagy... vintage szemüvegeket tervez majd!

Damina Iordan a Wolwerhamptoni New Cross kórházban születettt, 2021 március 8-án. Édesanyját, Vasilicát közvetlenül a szülés előtt tesztelték Covid19-re, és nagyon aggódott, hogy az orvosok majd nem fogják engedni a férjének, hogy a szülés után bemenjen hozzá. Végül annyi időre engedték be a papát, amennyi ehhez a fotóhoz kellett. A családnak még várnia kell, mielőtt karjaikba vehetnék a kis Damiant.


Mara-Ștefania Petrila 2020 December 10-én született Iașiban (Jászvásár). "A terhesség alatt mindenfélét gondoltunk arról, hogy milyen lesz a szülés. Ami engem a legrosszabbul érintett, hogy nem lehettem ott egyetlen vizsgálaton sem a terhesség ideje alatt" - mondja a baba édesapja, Radu.

Albert-Ioachim Dobinciuc is Iașiban született 2020 tavaszán, amikor a koronavírus-járvány még épp csak elkezdődött, és keveset tudtunk róla. Na, de leállhat-e az élet egy járvány miatt? Albert mosolyog.

A kis Nora Cristescu mamája profi fotós, ő készítette ezt a képet. A cicájuk is profi modell, természetesen.

Carmen-Raluca Ciocan és Andrei-Ovidiu Dobinciuc első kisbabája a világjárvány kellős közepén született. Egy pillanatra sem bánták meg, hogy gyereket vállaltak a nehéz időszakban.

 



A kis Nora Cristescu viszont Marta Tomșa és Daniel Cristescu  második gyermeke - van egy nővérkéje, segít vigyázni rá.

Albert-Ioachim pár hét múlva lesz egyéves.

Nora Cristescu január 27-én született, 2021-ben. Anyukája Marta Tomșa azt nyilatkozta nekünk, hogy a járvány miatti félelmében, a terhessége alatt egyáltalán nem fogadott vendégeket.

"Különösen féltem attól, hogy ha elkapnám a vírust elválasztanának a kisbabámtól" - mesélte Carmen Ciocan arról, hogy milyen érzés volt egy válsághelyzetben szülni.

Larisa Pasaniuc egyike azoknak a román járvány-bébiknek, akik szüleik hazájától távol látták meg a napvilágot. Larisa Dublinban született, ahol a szülei dolgoznak.

Ő Celline Maria Mihai, 2021 január 15-én született. "Életem legszebb napja volt! Hálát adok az Istennek, hogy egészséges gyermekem született a világjárvány idején" - mondta Gabriel Tufaru, Celline mamája a Szabad Európának.

A kis Celline Maria a Mihai család első gyermeke.

Carol-Andrei Panaitescu Bukarestben született január 15-én. Itt éppen a keresztelőjén láthatjuk egy ortodox templomban. Madalina és Andrei, a kisfiú szülei azt mondják: "A hitünk Istenben erősebb volt, mint a járványtól való félelmünk"

Seline Fiicanu Tübingenben született, Németországban, 2021. január 23-án. A képen mamájával, Mimi Valentina Fiicanuval láthatjuk - szembeötlő a hasonlóság anya és lánya közt.

Andrei Matthias anyukája azt mondja, félt a szüléstől, mert Romániában vészhelyzet volt érvényben akkor. "A kórházban egy senkinek éreztem magam, a családommal csak telefonon tudtunk érintkezni. A kórházban csak kétségbeesetten fel-le rohanó orvosokat láttam és sok-sok maszkot. A baba nem maradhatott velem a szülést követően, csak bizonyos időnként láthattam - mondta Andreea Alecu.

Van, aki két hét karantén után láthatta először a gyermekét. A terhesség és a szülés különösen nagy megpróbáltatás a járvány alatt. Járvány-bébik Romániából.