Délután elkezdtek mozgósítani a független falusi polgármesterek a Fidesz-jelölt mellett

A bándi polgármester délutáni posztja

A Fidesz az egy órás részvételi eredmények után riadóztatta a független falusi polgármestereket, hogy serkentsék részvételre falujukat – tudtuk meg. Egyszerre meg is jelentek a megfelelő polgármesteri Facebook-posztok.

Veszprém 1. csatatérkörzet. Az ellenzéki Csonka Balázs igyekszik elvenni a mandátumot az újrázó fideszes képviselőtől, Ovádi Pétertől. Egy órakor Veszprémben két és fél százalékkal magasabb volt a mozgósítás (45 százalék), mint az egész körzetben (42,53 százalék). Bándon 39, Csetényben 36,4 százaléka ment csak el a lakosoknak.

Kora délután egyszer csak több falusi polgármester falán jelent meg a szavazásra vagy egyenesen a fideszes jelöltre való szavazásra buzdító poszt. Mindez információink szerint nem maguktól, hanem fideszes kérésre történt.

A csetényi polgármester is buzdít

Van, aki direktben mozgósított, de van, aki épp ma egy óra után hívta föl a figyelmet egy korábbi megvalósult fejlesztésre, posztja alján megköszönve a képviselőnek a segítséget, ahogy a tési független polgármester tette.

Tésen is fontos fejlesztésre hívták fel a figyelmet az önkormányzat oldalán a választás napján

Más megyékben is összehívta a falusi polgármestereket a fideszes jelölt ezzel a céllal. „A jelenleg regnáló országgyűlési képviselő összehívta a polgármestereket, kivéve Balmazújváros és Polgár polgármesterét, és megbeszélték a 2021–2027-es fejlesztési időszakra vonatkozó települési terveket. Mire gondoljunk, amikor minket még csak meg sem hívtak?” – nyilatkozta a balmazújvárosi polgármester nemrég a Debreciner.hu-nak.

Az ilyen találkozók után (Szabolcsból és a Jászságból is vannak ilyen információink) a polgármesterek hitet tettek a helyi fideszes jelölt mellett. Ma délután pedig tömegesen újra megtették.