Elhúzódó háborúra számít Orbán Viktor, Dobrev Klára előlépett az árnyékból

Your browser doesn’t support HTML5

Orbán elhúzódó háborúra számít, szerinte több katonára van szüksége az országnak. Erről beszélt a Fidesz kihelyezett frakcióülésén Balatonalmádiban.

Exminiszter, volt MNB-alelnök és szakszervezeti vezető is helyet kapott Dobrev Klára árnyékkormányában, amelynek névsorát hétfőn ismertette a Demokratikus Koalíció (DK) európai parlamenti képviselője:

Saját kérésére felmentették papsága alól Hodász Andrást, aki döntését azzal indokolta, elcsendesedésre van szüksége, ezért azt kéri követőitől, hogy ne keressék, de akinek van egy jó állásajánlata, írjon neki.

A vele készült podcastunkat itt tudják visszahallgatni:

Your browser doesn’t support HTML5

"Igazi politikai sikert Magyarországon a szorongásra alapozással lehet elérni"

Legalább három ember életét vesztette az iráni tüntetéseken, amelyek azután törtek ki, hogy meghalt egy, az erkölcsrendészet által őrizetbe vett, 22 éves nő. Emberi jogi szervezetek szerint Mahsza Aminit azért vették őrizetbe, mert megszegte Irán szigorú vallási törvényeit, és helytelenül viselte a fejkendőjét. A tüntetések szeptember 20-án már hatodik napja tartottak országszerte. Az iráni rendőrség tagadta, hogy bántalmazták volna a nőt, és „szerencsétlen incidensnek” nevezték Amini halálát.

Your browser doesn’t support HTML5

Heves tiltakozások Iránban a fogságban életét vesztő nő halála miatt

Oroszország ukrajnai inváziója miatt orosz hajók nem köthetnek ki az EU kikötőiben. Az orosz olaj mégis megtalálja az útját az európai kikötőkbe. A Szabad Európa oknyomozó riportja.

A Reuters szerint több mint hétszáz embert vettek őrizetbe Oroszország-szerte a mozgósítás elleni tüntetéseken. A tüntetéshullám néhány órával azután kezdődött, hogy Vlagyimir Putyin elnök elrendelte a részleges mozgósítást. Oroszországban ilyenre a második világháború óta nem volt példa.

Your browser doesn’t support HTML5

Tüntetések a részleges mozgósítás ellen Oroszországban

A Szabad Európa tudósítója személyesen látta, mi történt a nemrég felszabadított Izjumban, ahol az orosz visszavonulás után tömegsírt tártak fel. Az exhumálás során több holttest nyaka és csuklója körül kötelet találtak.

Your browser doesn’t support HTML5

Tömegsír Izjumban: holttestek kötéllel a nyakukon, hátrakötött kézzel