Erősödik Magyarországon a Covid, egyre több a fertőzött

Főként a gyerekek és a fiatal felnőttek körében terjed most a vírus.

Háziorvosokat kérdeztek a tapasztalataikról. Azt mondják, egyre többen fordulnak hozzájuk légúti panaszokkal és az esetek közel felében a Covid-tesztek igazolják a fertőzést. Főként a gyerekek, a fiatal felnőttek körében terjed most a vírus.

Egy Heves megyében, egy Borsodban és egy a Dunakanyarban praktizáló háziorvos is hasonló tapasztalatokról számolt be a Népszavának. Azt mondták, hogy a Covid-fertőzöttek száma nyolc tíz napja kezdett nőni, és főként a gyerekek, a fiatal felnőttek körében terjed most a vírus.

Az orvosok tapasztalatait megerősítették a Neumann Labs laborjainak statisztikái. ez a magáncég alkalmazta elsőként azt a PCR-vizsgálatot a piacon, amely megmutatta azt is, hogy a Covid-vírus mely variánsa okozta a fertőzést. Most naponta néhány száz térítéses Covid-tesztet végeznek. Nyíri Miklós ügyvezető a lapnak azt mondta, hogy míg két hete a minták öt százalékában igazolódott a fertőzést, mostanra ez az arány már 13,5 százalék.

Szerver hiba

Nem ezt akartuk megmutatni Önnek. Elnézését kérjük, az URL-t elküldtük a webes csapatunknak vizsgálatra.

Please use Search above to see if you can find it elsewhere

Kemenesi Gábor virológus szerint egyelőre annyit tudni, hogy érkezik Magyarországra is az újabb járványhullám. Európában a fertőzéseket az omikron BA.5 és BA.4 variánsai okozzák. Ezeket a mutációkat először márciusban észlelték, és ahol megjelenik, ott kiszorítja a korábbi variánsokat.

Rusvai Miklós virológus az ATV-ben anomáliának nevezte a fertőzések számának nyári emelkedését, mert a koronavírus nyári terjedése eddig nem volt jellemző. A szakember arról is beszélt, hogy az emlékeztető oltások beadását ő őszre időzítené.