Kiadták a Fidesz listáját, Farkas Flórián kimaradt

Farkas Flórián, az Országos Roma Önkormányzat elnöke ad elő 2013-ban a Türr István Intézet "Aktívan a munkáért!" konferenciáján.

Bemutatta az országos listáját a Fidesz-KDNP, egyetlen kisebb meglepetést tartalmazott. A korrupciós botrányokkal övezett Farkas Flórián helyett Sztojka Attila roma kapcsolatokért felelős kormánybiztos kapott helyet a listán.

Kiadta a Fidesz-KDNP az országgyűlési képviselői listáját, első helyen most is Orbán Viktor pártelnök szerepel, mögötte pedig ezúttal is Semjén Zsolt. Harmadik Kövér László választmányi elnök.

Ehhez kapcsolódóan: „Ne figyeljenek arra, amit a megválasztásomért mondok” – Amikor a Fidesz majdnem lecserélte Orbánt

Egyetlen kisebb meglepetésnek nevezhető cserét ejtettek csak meg, a húsz éve fideszes képviselőként dolgozó Farkas Flórián ugyanis kikerült a csapatból. Az Országos Roma Önkormányzat korábbi és a Lungo Drom mostani elnöke komoly korrupciós botrányokban volt érintett, már 1998-ban is csak azért lehetett képviselő, mert előtte miniszteri javaslatra kegyelmet kapott, így elmaradt a büntetőpere.

Különösen a Híd a munka világába nevű felzárkóztató program volt problémás az utóbbi időkben, itt végül még az Emmi is felmondta a támogatási szerződést az Országos Roma Önkormányzattal. Farkas Flórián helyett Sztojka Attila roma kapcsolatokért felelős kormánybiztos mehet majd fideszes képviselőnek is.

Az ötvenfős lista végén Orbán Balázs, a Miniszterelnökség államtitkára, a Századvég korábbi igazgatója és a Mathias Corvinus Collegium kívülről leválthatatlan vezetője szerepel.

Ehhez kapcsolódóan: Némafilm: parlamenti szószóló nélkül marad a cigányság