"Tisztában vagyok a jogaimmal" - Amerika a George Floyd-ítélet után

Egy amerikai polgár első reakciója az ítélet hírére Minneapolisban.

Egy Minnesota állambeli lakos a magasba emelte öklét az ítélet megszületése után egy George Floydot ábrázoló kép előtt.

Egy plakáttal a kezében várja az ítéletet egy minnesotai állampolgár. George Floyd tavaly májusban vált a rendőri brutalitás áldozatává. Több százan gyűltek össze a minnesotai bíróság épülete előtt az ítélethirdetés napján.

Xochitl Ramirez és Angel Reyes Panamából költöztek az Egyesült Államokba. Egymásba kapaszkodva hallgatták Washington DC-ben, amint ítéletet hirdettek: Derek Chauvin volt rendőr bűnös George Floyd halála miatt.

"Tisztában vagyok a jogaimmal" - áll ennek a New York-i nőnek az arcmaszkján.

Dolláreső a George Floyd nevét viselő téren Minneapolisban. Az elítélt rendőr, Derek Cahuvin több mint 9 percig térdelt az afroamerikai férfi nyakán, amiről videófelvétel is készült.

Derek Chauvin az esküdtszék döntését hallgatja. Három vádpontban is bűnösnek találták a 45 éves férfit. Akár évtizedekre is börtönbe kerülhet.

"Bűnös" - áll ezen a táblán New York egyik parkjában. A 12 tagú esküdtszék kevesebb mint egy nap alatt hozta meg végső döntését.

Dolláreső, óriásplakátok és egymásba kapaszkodó emberek: több százan gyűltek össze a Minnesota állambeli bíróság épülete előtt. Ítélet született George Floyd halála ügyében.