Vissza a normális kerékvágásba?

Április 26-án Olaszországban is megnyitottak az éttermek teraszai, bár ott szigorúan vették a távolságtartást - itt épp egy plüssmackó gondoskodik erről.

Olaszország jelenleg a 12. helyen áll a világon a COVID okozta halálesetek számát tekintve népességarányosan.
 

Vendégek ülnek egy söröző teraszán Nyíregyháza belvárosában április 24-én. Magyarország a 2. helyen áll - Gibraltár mögött - a COVID miatti halálozási listán népességarányosan (1 millió főre vetítve).

Április 25-én éjjel tartották a 93. Oscar-gálát, amelyen ezúttal magyar filmnek nem, de Vanessa Kirby-nek szurkolhattunk. A brit színésznőt Mundruczó Kornél Pieces of a Woman című filmjében nyújtott alakításáért jelölték a legjobb női főszereplő kategóriában. A díjat végül nem ő vehette át, hanem Frances McDormand, A nomádok földjéért.

Frances McDormand A nomádok földjében nyújtott alakításáért kapta a legjobb női főszereplőnek járó szobrocskát. Jun Jodzsung pedig a Minari című filmben megformált karakterért a legjobb női mellékszereplőnek járó díjat. 

Chloe Zhao lett a legjobb rendező és mozija, A nomádok földje kapta a legjobb filmnek járó szobrot is.

A dán rendező, Thomas Vinterberg a Még egy kört mindenkinek című filmért vehette át a legjobb idegennyelvű film díját.

Folytatódott a ramadan és a palesztin-izraeli összetűzések is. A képen orvosi ellátást kap egy palesztin sebesült. 

Egy megsebesült izraeli rendőr a zavargásokon.

Indiában még mindig elkeserítő a koronavírus-helyzet az indiai vírusmutáns miatt.

A hétvégén újra kinyitottak a vendéglátóhelyek teraszai. Igaz, nálunk ez kicsit máshogy alakult, mint például Olaszországban.