Holokauszt-emléknap

Egy szál virág az Auschwitz felirat mellett a "17-es vágány emlékművön". Az emlékmű az 1941-45 közötti események emlékére épült, a Berlin-Grunewald vasútállomásról deportálták a zsidókat a koncentrációs táborokba.

Saul Nekrich rabbi a magasba emeli a történelmi, 1792-ből származó Sulzbachi Tóratekercset az auschwitzi haláltáborok felszámolásának 76. évfordulóján. A megemlékezést január 27-én a Bundestag egyik termében tartották Berlinben.

Leah Nebenzahl holokauszt-túlélő fényképgyűjteményét mutatja, amikor interjút adott a Reuters hírögynökségnek Jeruzsálemben január 25-én.

Angela Merkel német kancellár is részt vett a megemlékezésen. Ezen a fényképen azt figyeli, amint Saul Nekrich rabbi beleír a történelmi Sulzbachi Tóratekercsbe. Az idei németországi megemlékezés központi eseménye a sok vihart megélt tóratekercs helyreállításának utolsó mozzanata, a munka lezárása az utolsó betűk szertartásos megírása.

"A munka szabaddá tesz" feliratú kapu az auschwitzi haláltábor bejáratánál. A kép két nappal a tábor felszabadításának 76. évfordulója előtt készült. A hely ezúttal üres a koronavírus-lezárások miatt.

Látogatók a "17-es vágány emlékműnél" Berlinben.

A holokauszt nemzetközi emléknapján többen ellátogattak a "17-es vágány emlékműköz". A Bundestag épületében Berlinben tartott megemlékezésen többek között Angela Merkel is részt vett.