John Lennon: emlékezés egy legendára

John Lennon feleségével, Yoko Onoval érkezik meg a Hit Factory nevű stúdióba New Yorkban 1980-ban. Ugyanebben az évben december 8-án ölték meg Lennont, amikor hazafele tartott feleségével egy lemezfelvételről.
 

John Lennon New York-ban 1972-ben.

1980. december 9: John Lennon halálának másnapján Yoko Ono a zenei producer David Geffennel elhagyja a New York-i kórházat, ahová Lennont vitték.

A rendőrök helyszínelnek a gyilkosság helyszínén 1980. december 8-án. John Lennont New York-i otthona előtt lőtték le. Jól látható, ahogyan a lövedékek összetörték az ajtó üvegét.

A rendőrség 1980. december 9-én kiadja John Lennon gyilkosának fényképét. Mark David Chapman öt lövést adott le, amelyből négy eltalálta a Beatles legendás zenészét.

A gyilkosság másnapján, amint vásárlók nézegetik a Beatles albumait egy New York-i lemezboltban.

1980. december 14: az emberek csukott szemmel, béke jelet formálva énekelnek a New York-i Central Parkban egy John Lennon emlékkoncerten.

John Lennon özvegye Yoko Ono arcát a kezébe temetve gyászolja férjét. 1984-ben egy ünnepség keretében az egyik Beatles dal nyomán Strawberry Fieldsnek, azaz Eperföldnek keresztelték a New York-i Central Park egy részét.

1990. december 8: rajongók gyűlnek össze a Central Park Strawberry Fields-en John Lennon meggyilkolásának 10. évfordulójára. A háttérben a zenész egykori otthona látható.

A fegyver, amellyel Mark David Chapman megölte John Lennont.