Újabb körbe tartozók oltását jelentették be

Vonat a budapesti Keleti pályaudvaron, 2007. november 21-én

Az országos tiszti főorvos arról is beszélt az operatív törzs szerdai tájékoztatóján, hogy a Janssen egylövéses vakcinájából talán április második felében érkezhet Magyarországra, de hogy mennyi, azt nem tudják.

Megkezdődik a „kritikus infrastruktúra” dolgozóinak tömeges oltása – jelentette be az országos tiszti főorvos az operatív törzs keddi tájékoztatóján. Müller Cecília a közlekedési alkalmazottakat, a paksi erőmű és a villamosművek alkalmazottait, valamint a vasutasokat említette, őket oltják be hamarosan.

Az OGYI-től a napokban engedélyt kapott kínai és indiai oltóanyagról Müller Cecília azt mondta, még nem tudják, mikor kap belőlük az ország, zajlanak a tárgyalások. Mint arról a Szabad Európa is beszámolt, a kínai Sinopharm oltása után a szintén kínai CanSino Biologics egylövéses vakcinája, a Convidecia és az indiai CoviShield is engedélyt kapott sürgősségi alkalmazásra Magyarországon. Mindkét oltóanyag vektorvakcina, mint az oxfordi AstraZeneca és az orosz Szputnyik V.

Ehhez kapcsolódóan: Két újabb kínai vakcina kapott vészhelyzeti engedélyt

Az indiai vakcina kétadagos, az első oltás után 4-12 héttel kell beadni a másodikat, az újabb kínaiból viszont nem kell emlékeztető oltás.

Az országos tiszti főorvos azt mondta, hogy a szintén egylövéses Janssen vakcinából talán április második felében érkezhet Magyarországra szállítmány, de még nem tudni, mennyi. Ez a Johnson & Johnson leányvállalatának fejlesztése, ebből a vakcinából Magyarország több mint 4 millió adagot kötött le.

Your browser doesn’t support HTML5

Olcsóbb és egy oltás is elég belőle