Városfejlesztéstől a szexuális zaklatási vádakig

Bill Clinton elnöksége idején előbb államtitkárként, majd miniszterként felelt a lakás- és városfejlesztésekért. Korábban is ezen a téren tevékenykedett. 1986-ban alapította meg a HELP (Housing Enterprise for the Less Privileged) nonprofit szervezetet a hajléktalanok lakhatási gondjainak megoldására. A kép 2010-ben készült Bill Clintonnal, mielőtt Cuomot megválasztották New York állam kormányzójának.

A tárcavezetés után ismét az ingatlanüzlethez tért vissza, majd New York állam főügyésze lett. 
A kép 2008-ban készült, amikor Andrew Cuomo bejelentette, vizsgálat indul az illegális short ügyletek miatt több Wall Street-i pénzintézet, így az American International Group (AIG) részvénykereskedése ügyében.

A demokrata politikus 2010-től volt New York állam kormányzója. A kép a 2014-es választáson készült helyettesével, Kathy Hochullal, aki Andrew Cuomo lemondását követően átveszi posztját, és ezzel New York állam első női kormányzója lesz.

Kormányzóként tavaly részt vett a New York-i antiszemita támadássorozat ellen szervezett "No Hate, No Fear" (Gyűlölet és félelem nélkül) megmozduláson.

Egy oltópontként működő, harlemi templomban oltatta be magát a koronavírus ellen 2021 márciusában. Áprilisban aztán kampányt indított New Yorkban, amiben mindenkit arra bíztattak, oltassák be magukat.

A 2016-os Pride-on az akkori demokrata elnökjelölt Hillary Clintonnal és Bill Blasioval, New York polgármesterével. A kormányzó egyik sikerének tekinti, hogy legalizálták a melegházasságot New York államban.

Új hidat építtetett a Hudson folyón a korábbi Tappan Zee helyett. Az új építményt édesapja, a szintén New York-i kormányzó Mario Cuomo után nevezett el.

2020 vége óta többször is lehetett szexuális zaklatásról szóló híreket olvasni vele kapcsolatban. Letitia James New York-i főügyész augusztus 3-ai jelentése szerint eddig 11 nő vádolta meg azzal az immár volt kormányzót, hogy szexuális megjegyzéseket tett és fogdosta őket. 

Augusztus 10-én bejelentette lemondását New York állam kormányzója, Andrew Cuomo, akit az év eleje óta 11 nő vádolt meg azzal, hogy szexuális tartalmú megjegyzéseket tett nekik, vagy nem megfelelő módon érintette meg őket.