Magyarország madártávlatból

A Keleti pályaudvar homlokzatának tetején egy szoborcsoport található. Tagjai a tűz (balra) és a víz (jobbra) isteneit jelképező férfialakok, illetve a közöttük álló nőalak, amely a gőz születését jeleníti meg. Többnyire gőzvonatok közlekedtek 1884-ben, amikor a szoborcsoport készült.

A kivilágított Budai Vár alkonyatkor.

A Mátyás-templom Budapest szívében. Az ősi koronázóhelyet súlyos támadás érte Budapest 1945-ös ostromakor. A helyreállítási munkálatokat az 1980-as években fejezték be.

A budapesti Szabadság-szobrot eredetileg azoknak a szovjet katonáknak az emlékére emelték, akik Budapest 1945-ös ostromában haltak meg. A rendszerváltás után sok kommunista szobrot eltávolítottak, az elegéns Szabadság-szobrot azonban meghagyták. Mindössze a feliratot változtatták meg, amely ma már mindazokra emlékszik, akik életüket adták Magyarország szabadságáért.

A turul a Budai Várban, a Szent György tér sarkán. Mint ősi, magyar szimbólum számos helyen látható, pl. Tatabányán és a Szabadság-híd pilonjainak a tetején is kicsiben és aranyozottan.

A Szent István Bazilika Budapest belvárosában. Itt helyezték el Szent István ereklyéjét, a Szent Jobbot, mely azóta is látogatható. 

Egy halászcsónak szeli át a Balatont egy békés nyári napon. Közép-Európa legnagyobb tava mintegy 80 kilométer hosszúságú és 14 kilométer széles.

A Pannonhalmi Bencés Főapátság Győr-Moson-Sopron megyében. A 996-ban alapított és azóta is folyamatosan működő apátságban mintegy 50 szerzetes él.

Az esztergomi bazilika Magyarország legnagyobb temploma. Szlovákia a Dunától balra található.

Nyaralók a Szigetszentmiklós határában található Kavicsos-tó körül.
 

A Füzéri vár története egészen az 1200-as évekig nyúlik vissza. A szlovákiai határnál álló várat lerombolták az 1600-as években, felújítása jelenleg is zajlik.

Kukoricás az ősi somogyvámosi templom körül. Az elhagyatott Balaton-környéki romok az egyetlen maradványai az egykori falunak, amely a török hódoltság idején veszhetett oda.
 

Női alakok kézenfogva egy szegedi ház homlokzatán. A dél-magyarországi város a többi között az art nouveau ("új művészet") stílusú építészetéről ismert.

A Béke jóságos angyala szobor Siófokon. A szobrot Pjotr Sztronszki orosz szobrászművész jegyzi, és 2012-ben emelték. A kezében egy galambot tartó aranyozott szoboralak a kikötőbe érkező hajókat üdvözli.

Egy traktor fűnyírás közben egy Balaton-közeli gyümölcsösben.

Szent Vendel kápolnája a nyugat-magyarországi Sümeg határában. Szent Vendel a pásztorok védőszentje.

A Boldogkői várat egy sziklás dobmtetőre építették Északkelet-Magyarországon. Az ősi várat a mongolok által szervezett Arany Horda elleni védekezésként építették a középkorban.

A milleniumi emlékmű központi eleme Gábriel arkangyal szobra a Szent Koronával. A szobor mintegy 5 méter magas. Egyik kezében a magyar koronát, a másikban az apostoli kettős keresztet emeli a magasba, épp úgy, ahogy a legenda szerint az államalapító, Szent István álmában tette.

A Szegedi Zsinagóga a negyedik legnagyobb a világ zsidó templomai között.

Lenyűgöző tájak, történelmi épületek és természeti csodák. A magyar főváros és a vidék egyaránt rejteget helyeket, melyeknek csodájára járnak szerte a világból. A Szabad Európa fotósa, Amos Chapple különleges légifelvételeiből válogattunk.