Milliókért foglalható szálloda, rakéták után takarító utcaseprők, légi segély

Ulf Kristersson svéd és Orbán Viktor magyar miniszterelnök

Az elmúlt napokban stúdiónk vendége volt a Jászai Mari-díjas színművész, Kiss Mari, bemutattuk a rakétadarabokat gyűjtő ukrán utcaseprőket, és szakértőkkel elemeztük a NATO jelenét és jövőjét is. A hét legnézettebb közösségi és multimédiás tartalmaiból válogattunk.

Az online szálláskínálatban egyelőre nem szerepel a sárvári Melea hotel, de a szálloda honlapján működik a saját foglalási rendszer, és az épület előtti parkolóban is áll már néhány autó. A magyar kormány – és mi, adófizetők – két és fél milliárd forinttal támogatta ezt az összesen tízmilliárd forintos beruházást, amelynek a tulajdonosi hátterében a Market Építő Zrt. egyik tulajdonosa és egy tőkealap áll. Ez a Direkt36 által talált adatbázis szerint egy olyan befektetőé, aki több szálon kötődik Tiborcz István egyik üzlettársához.

A kelet-ukrajnai Kurahove utcáinak takarítása egykor leginkább a helyiek által eldobott szemét eltávolításáról szólt. Két évvel Oroszország teljes körű inváziója után a legtöbb ember elmenekült a városból, amely tíz kilométerre van a frontvonaltól. Az utcaseprők azonban elfoglaltabbak, mint valaha: a napi orosz rakétatámadások által hátrahagyott törmelék eltakarítása lett a feladatuk.

Your browser doesn’t support HTML5

Szemét helyett rakétatörmeléket takarítanak az utcaseprők Ukrajnában

Nem gondoltam, hogy gyűlölni fogjuk egymást – mondta szomorúan Kiss Mari a Szelfiben. Szó esett még a beszélgetésben a fiatalokról és arról is, hogy a tolerancia helyett a hencegés és a büntetőfékezés lett az alap.

Atlasz című külpolitikai elemzőműsorunkban ezúttal a hírekben mostanában oly sokat szereplő és az alig néhány napja Svédországgal megerősödő NATO lesz a téma.

Végül pedig következzen egy látványos fotósorozat arról, hogyan dobtak le többtonnányi élelmiszert ejtőernyővel az éhező gázaiaknak egy légi akcióban, amelyben még a jordán király is részt vett.

Többtonnányi élelmiszert dobtak le ejtőernyővel az éhező gázaiaknak, a jordán király is részt vett az akcióban