Orbán, Biden, Putyin: oltják a világ politikusait

Orbán Viktor a Magyar Honvédség Egészségügyi Központ oltópontján kapta meg Sinopharm-vakcinát február 28-án. Az erről készült fotót a miniszterelnök a Facebook-oldalán tette közzé.

Joe Biden amerikai elnök január 11-én kapta meg a második dózist a Pfizer/BioNTech koronavírus-elleni vakcinájából. A januárban beiktatott elnök többek között ezzel kívánta kifejezni, biztonságosak a vírus ellen kifejlesztett oltások.

Vlagyimir Putyin orosz elnököt március 23-án oltják be - azt azonban nem árulta el előre a Kreml, melyik vakcinával.

Szijjártó Péter a magyar miniszterelnökhöz hasonlóan közösségimédia-oldalán osztotta meg, megkapta a koronavírus elleni oltását. A magyar külügyminisztert az orosz Szputnyik V-vel oltották be március 19-én.

Boris Johnson brit miniszterelnök feltartott hüvelykujjal néz a kamerába, miután megkapta az Oxford/AstraZeneca oltását március 19-én.

Andrej Babis cseh miniszterelnök már tavaly, 2020. december 27-én megkapta a Pfizer-BioNTech oltását.

Míg az amerikai elnök a Pfizer/BioNTech-valcinát, addig Kamala Harris a Moderna oltását kapta meg. Az amerikai alelnököt január 26-án Maryland államban oltották be a második dózissal.

Ingrida Simonyte litván miniszterelnök megkapja az AstraZeneca Covid elleni védőoltását Vilniusban március 22-én.

Március 23-án a korábban vonakodó Putyin orosz elnököt is beoltják. Orbán Viktor kínai, Szijjártó Péter orosz, Kamala Harris pedig a Moderna Covid elleni vakcináját kapta meg.