"Élő dokumentumok", avagy az őslakosok nemzetközi napja

Egy őslakos nő cipeli gyermekét Bolívia nyugati részén, El Altóban 2020. május 22-én.

Egy nő rendezi a fejdíszét a nepáli gurung törzsből, a "Tamu Lhosar" nevű újévi ceremónia előtt Katmanduban 2019. december 31-én.

A gurung törzs tagjainak újévi ceremóniája 2019. december 31-én Katmanduban.

A törzs egyik táncosa az újévi ünnepségen. 

A koronavírus első hulláma után ismét turistákat fogadhat az embera törzs Panamában. Egy nő rendezgeti kézi készítésű portékáit a vásáron 2020 novemberében.

Egy bennszülött anangu telefonál 2019. október 27-én a szent hegyként tisztelt Ulungu, azaz az Ayers Rock előtt, annak évfordulóján, hogy betiltották a hegy megmászását. 

Bennszülött anangu gyerekek játszanak egy fényképezőgéppel az Ayers Rock előtt 2019. október 27-én.

Összeterelik a rénszarvasokat a sámik Vilhelmina Norra Samebyban 2016. október 27-én.

Egy, a batek törzsből származó család sétál a Kuala Koh Nemzeti Parkban, Malajziában 2009. október 21-én. A nomád törzs évezredek óta vándorol az őserdőkben, de hagyományos életmódjukat most komoly veszély fenyegeti az esőerdők kiírtása miatt. 

Egy kislány várja a Mah Meri törzs többi tagját, hogy elinduljanak a tengerpartra a "Puja Pantai" ceremóniára Kuala Lumpur külvárosában 2019. február 9-én.  A hagyomány szerint ezzel a rituáléval mondanak köszönetet a törzs tagjai a tengerek szellemeinek. 

Az új évezred első napfelkeltéjét ünneplik a maorik Új-Zélandon, a szent hegyük, a Hikurangi csúcsához közel 2000 január 1-jén. 

A brazil guarani törzs egyik tagját oltják be Sinovac vakcinával 2021. január 20-án.

Augusztus 9.: a világ őslakosainak nemzetközi napja, a bennszülött népek világnapja. 1982-ben ezen a napon ült össze először az ENSZ őslakos népekkel foglalkozó munkacsoportja. Becslések szerint 70 országban mintegy 300-350 millió ember él természeti körülmények között.