Szabadon a szerb határon, argentin eufória – a hét legjobb fotói és videói

Your browser doesn’t support HTML5

Az elmúlt hét napban a Szabadon stábjával bevándorlók nyomában jártunk a szerb–magyar határon, és láthattuk az argentin vb-győzelem utáni örömünnepet Buenos Airesben. Emellett többet tudhattunk meg a besorozás elől Üzbegisztánba távozó oroszokról, és a belgrádi Putyin-graffiti életútját is végigkövethettük.

A Fidesz 2015 óta riogat a migránsokkal. Be is jött nekik. De most a kormány szerint újra ostrom alatt van az ország déli határa. Utánajártunk, milyen a helyzet a kerítés túloldalán, Szerbia magyarok lakta falvaiban, és annak is, hogy mi van ott, ahol a kerítés véget ér.

Argentína múlt vasárnap este harmadszor is felülhetett a futballvilág trónjára, miután 3–3-as végeredmény után büntetőkkel legyőzte Franciaországot a világbajnoki döntőben. A katari finálé hőseit hazájuk fővárosának utcáin hatalmas tömeg ünnepelte.

Oroszok százezrei menekültek el hazájukból azóta, hogy Moszkva szeptember 21-én részleges mozgósítást hirdetett. Sokan Üzbegisztánba utaztak menedékért. Az oroszok azt mondják, igyekeznek helyben beilleszkedni, mert nem tudják, meddig lesznek ott. Az üzbég fővárosban, Taskentben a tízezernyi orosz érkezése hatással volt a helyi gazdaságra is: városszerte megugrottak az albérletárak.

Your browser doesn’t support HTML5

Üzbegisztánba özönlenek a sorozást elkerülő oroszok

Szerbiai aktivisták december elején teljesen átfestettek egy, az orosz elnököt ünneplő utcai falfestményt. Fotók örökítették meg a kép rövid, ám változatos életét.

A belgrádi Putyin-graffiti rövid, színes élete