Élőlánc tizenkét kilométer hosszan: képek és videók a hét eseményeiről

A pedagógusok és a diákok országszerte tiltakozó akciókat tartottak. A tanárhiány egyre aggasztóbb méreteket ölt, a pedagógusbérek rendezése egyre késik. Közben véres háború dúl a szomszédos Ukrajnában. Összegyűjtöttük a hét legnézettebb multimédiás anyagait.

A héten a pedagógusok és diákok elkeseredett tiltakozásától volt hangos a sajtó: egymást érték az élőláncok és egyéb megmozdulások. A legutóbbi, csaknem tizenkét kilométer hosszú élőláncról mi is forgattunk:

A szomszédos Ukrajnában eközben tovább tart a háború: bár az ukrán hadsereg jelentős sikereket ért el, az orosz csapatok civil célpontokat és az ukrán infrastruktúrát támadják. Képgalériánkban megmutattunk egy ukrajnai játszóteret, amelyet orosz rakétacsapás ért:

Több jogszabályt is sért a Fertő tavi beruházás – hangoztatják a környezetvédő aktivisták és szervezetek. A világörökségi helyszínen folyó építkezés azonnali leállítását kérte tavaly az UNESCO, és emiatt európai uniós eljárás is indult. A szakminisztérium szerint ez megtörtént. Utánajártunk annak is, hogy mi történik épp a Fertő tónál:

Your browser doesn’t support HTML5

„Ha ezt lehet, akkor elveszett a teljes természetvédelem” – Környezetvédők a bizonytalan sorsú Fertő tavi beruházásról

A héten elindítottuk saját gyártású tényfeltáró műsorunkat Szabadon címmel. A kéthetente jelentkező program gazdasági, politikai és közéleti témákkal foglalkozik. Az első adást Benyó Rita készítette: annak járt utána, hogy mi történt, mi történik az egykori kormánypárt, az MSZP háza táján. Az apropót az egyre zsugorodó taglétszámú (és vagyonú) párt tisztújító kongresszusa adta. A teljes epizód itt tekinthető meg: