„Soha életemben nem láttam ilyet”

Your browser doesn’t support HTML5

Húsz éve történt az Amerikai Egyesült Államok elleni legnagyobb terrortámadás. A szeptember 11-i eseményeken kívül ezen a héten videóban mutattuk be Navalnij utolsó politikai szövetségesét, aki részt vehet az orosz országgyűlési választáson.

A nap, amely örökre megváltoztatta az amerikaiak életét. Egy választás, amelyen – bár megpróbálták távol tartani – ott lehet az utolsó Navalnij-szövetséges, és egy ország, amelynek gazdaságát az összeomlás fenyegeti a tálib hatalomátvétel óta. Multimédiás összefoglaló az elmúlt egy hét legfontosabb tartalmaiból.

2001. szeptember 11.: az al-Káida terroristái két repülőgépet a New York-i Világkereskedelmi Központ ikertornyiba, egyet pedig a Pentagon épületébe kormányoztak, több ezer ember halálát okozva. Nézze meg a terrortámadásról készített videós összefoglalónkat!

Your browser doesn’t support HTML5

A terror napja, ami megváltoztatta a világot

Szeptember 17–19. között rendezik meg az orosz országgyűlési választásokat. Ismerje meg Anatolij Nogovitszint, aki sajátos módon érte el, hogy ne vegyék le a nevét a szavazólapról. A videóból kiderül, hogyan.

Your browser doesn’t support HTML5

Ki Navalnij utolsó szövetségese, aki elindulhat a választáson?

Szintén ezen a héten jelent meg a Time magazinnak a száz legbefolyásosabb embert megnevező 2021-es listája, amelyen két magyar is szerepel. Az Instagramon megmutattuk, kik.

Rendszeresen tudósítunk az afgán helyzetről. Összeállításunkba ezúttal olyan fotókat válogattunk, amelyek nemcsak a tálib fegyveresek, de a mindennapi emberek életét is bemutatja.

Ilyen az élet Afganisztánban a tálib hatalomátvétel után

Olvasóink azt is megszokhatták már, hogy mindennap jelentkezünk infografikával. Az egyik legnépszerűbb ezen a héten a húsevésről szólt: mekkora kibocsátással jár az állattartás, a kereskedelem, a növényvédő szerek? Az eredmények a kutatókat is meglepték.

Szelfi című podcastsorozatunkban ezúttal Galamb Alexszel beszélgetett Báthory Róbert. A fiú gyerekkorában az anyja helyett az intézetet választotta, most ötszáz gyereket tanít sütni szülőfalujában. Hallgassa meg a teljes beszélgetést!

Your browser doesn’t support HTML5

Gyerekkorában az anyja helyett az intézetet választotta, most ötszáz gyereket tanít sütni

Végül jöjjön egy videó Kirgizisztánból. Az országban kevés a munkalehetőség, ezért nagyon sokan Moszkvába mennek dolgozni. A gyerekek viszont otthon maradnak a nagyszülőkkel. Több mint negyedmillió gyermek nő fel így, szülők nélkül. A Szabad Európa kirgiz szerkesztőségének riportja egy szétszakadt családról.

Your browser doesn’t support HTML5

"Nem kell pénz, csak gyere haza" – gyerekek szülők nélkül

Mondja el véleményét a Szabad Európáról!
Köszönjük, ha kitölti az alábbi rövid kérdőívet: https://bit.ly/szabadeuropa-kerdoiv