Jelentés a lövészárkokból

Egy ukrán katona áll őrt Donyeckhez közel. A Kreml szóvivője, Dmitrij Peszkov szerint nincs mitől tartani, és az orosz csapatok mozgósítása a határvonalakon belül szigorúan belügyi kérdés.
 

Egy ukrán katona figyeli távcsővel a szeparatisták pozícióit április 6-án Donyeckhez közel. A város a Moszkva által támogatott szakadárok ellenőrzése alatt áll.

 

Egy katona járőrözik az ukrán kormányzati erők lövészárkaiban Donyeck közelében. Több tucat ukrán hivatásos katona halt meg az összetűzésekben 2020 eleje óta.
 

Egy ukrán katona tartja a pozícióját Avgyijivka közelében, az ukrán katonák és az oroszok által támogatott szakadárok között húzódó frontvonalon.
 

Egy ukrán katona tisztítja fegyverét. Megfigyelők szerint az orosz katonai eszkaláció a térségben csak a rendszeres hadgyakorlatok része. Más elemzők szerint azonban ez a mértékű mozgósítás már túlmutat a hagyományos hadgyakorlaton. 
 

Az óvóhely belülről. A Donyecki Népköztársaság és az ukrán kormányzati erők közötti feszültség miatt a donyeckiek igyekeznek felkészíteni az óvóhelyeket, hogy használni tudják majd őket szükség esetén. Néhányan életvitelszerűen itt tartózkodnak, mert az összecsapások miatt hajléktalanná váltak.

Ukrán katonák járőröznek a frontvonalon Avgyijivkához közel. Az amerikai védelmi minisztérium április 6-án felszólította Oroszországot, hogy tisztázza, mik a céljai a dél-keleti ukrán határnál és a Krímben felsorakoztatott fegyveres erőkkel. 
 
 

Férfiak mennek be egy óvóhelyre a donyecki régióban március 24-én.

Egy, a fegyveres összecsapások miatt lakhatatlanná vált ház a szakadárok ellenőrzése alatt álló városban, Jaszinuvatában.
 

Egy nő mutatja az óvóhely falára írt évszámokat, amikor itt kellett a helyieknek szilveszterezniük.
 

Gázmaszkok is vannak bekészítve az óvóhelyeken.

Egyre nagyobb számban sorakoznak fel az orosz katonai erők a Krímben, valamint az orosz-ukrán határ mentén a közösségi médiában megosztott felvételek szerint. A lövöldözések is sűrűbbek az ukrán katonák és az oroszbarát szeparatisták között Kelet-Ukrajnában.