Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

2010-es parlamenti győzelme után Orbán Viktor a Nemzeti Együttműködés Rendszerének nevezte el a Fidesz 2/3-os parlamenti többségén alapuló új államot.

A NER elmúlt tíz éves, túl van a harmadik parlamenti ciklusán is. A Szabad Európa 13 részes interjúsorozatában szakértőkkel vitatom meg, hogy életünk legfontosabb kereteit hogyan változtatta meg az új rendszer.

Nemzeti együttműködés helyett továbbra is versengő demokráciában élünk - sokan persze ezt is vitatják. Nagyjából ugyanannyian ellenzik, mint ahányan támogatják a kormányt, de azt mindannyian érezzük, hogy 2010 óta egy másfajta államban élünk.

Sorozatunkban arra vagyunk kíváncsiak, hogy hogyan tartja egyben és működteti a társadalmat a NER, és hogy megfelelő válaszokat adott és ad-e Magyarország sorskérdéseire.

Szó lesz arról, hogy hogyan találják meg benne a helyüket az emberek, köztük külön szó lesz a nőkről, és külön a romákról; milyen politikai és jogrend működik az országban; hogyan tartja fenn a NER a saját politikai táborát; hogyan reagált Magyarország a világ ökológiai kihívására, hogyan néz ki a magyar gazdaság; és, egyéb témák után, a sorozat végén a NER egyik fontos szereplőjét kérjük majd értékelésre.

A hetente készülő interjúk minden vasárnap délelőtt kerülnek ki hangzó, podcast formában a szabadeuropa.hu oldalra, ahonnan le is tölthetők. A beszélgetések rövidebb, írott változatait pedig a következő hét szerdájától olvashatják.

Tartsanak velünk, vizsgáljuk meg együtt a 2010 utáni Magyarországot!

XS
SM
MD
LG