Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Új csúcson a napi halálos áldozatok száma Magyarországon


Gyakorlat a Kútvölgyi kórházban 2020. augusztus 27-én.
Gyakorlat a Kútvölgyi kórházban 2020. augusztus 27-én.

Szombat reggelre a járvány újabb 152 halálos áldozatát jelentette az állam. Ez megint új csúcsot jelent, és azt is, hogy eddig 4516 fő regisztráltan a koronavírus miatt vesztette életét Magyarországon.

Az azonosított betegek száma 6268 fővel emelkedett, így 146 171 aktív fertőzöttet tartanak nyilván jelenleg. Összesen így a gyógyultakkal együtt már több mint 200 ezer fertőzést regisztrált az ország, egészen pontosan 204 708-at.

Ebben még nincs benne a pedagógusok tesztelésének az eredménye, hiszen az csak a héten indult el. Ennek tapasztalatairól alább bővebben is olvashat.

Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a koronavírus-helyzetről elmondta, hogy most nem lát biztató jeleket. A kórházi védőfelszerelésekről pedig annyit árult el, hogy ahol ő járt, ott van elég felszerelés, de nem lehet ott személyesen mindenhol.

Emellett talán már a jövő héten előjegyzést akarnak indítani a koronavírus elleni oltásra. Orbán Viktor szerint interneten és levélben jegyeztethetik majd elő magukat az emberek. Az oltás "szigorúan önkéntes" lesz nálunk.

Volt némi ellentmondás azzal kapcsolatban, hogy Orbán Viktor 9500 körüli kórházi ápolást igénylő koronavírusosról beszélt pénteken, felvetve, hogy hamarosan elérhetjük a tízezer főt. Miközben a hivatalos adat ennél nagyjából kétezerrel kevesebb volt.

Most is 7536 főt jelentett csak be az állam, közülük 644-en vannak lélegeztetőgépen. Megkérdeztük a Miniszterelnökséget, szerintük az ellentmondás azért van, mert Orbán Viktor a koronavírus gyanújával kórházban lévő, de hivatalosan nem regisztrált betegeket is beleszámolta legutóbb.

  • 16x9 Image

    Szalai Bálint

    Szalai Bálint a Szabad Európa budapesti szerkesztőségének újságírója. Nyolc évig dolgozott az akkor leglátogatottabb híroldalnak számító Indexnél. Egyéb elismerések mellett 2015-ben megkapta a Gőbölyös Soma-díjat. A 2018/19-es akadémiai évben az Arizona Állami Egyetem Fulbright-program Humphrey-ösztöndíjasa volt. 

XS
SM
MD
LG