Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Átlépte az 5500-at a koronavírus áldozatainak száma Magyarországon


Egy maszkot viselő fiú sétál el egy kórházi nővért ábrázoló graffiti előtt Pristinában, 2020. december 3.
Egy maszkot viselő fiú sétál el egy kórházi nővért ábrázoló graffiti előtt Pristinában, 2020. december 3.

6212 új beteget regisztráltak, 189 ember hunyt el. Az aktív fertőzöttek száma 164 018.

6212 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az koronavírus-fertőzést, ezzel 238 056 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 189 beteg, így az elhunytak száma 5513 főre emelkedett. A gyógyultak száma jelenleg 68 525 fő. 7812 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 639-en vannak lélegeztetőgépen. az aktív fertőzöttek száma 164 018.

Hétfőn várható döntés arról, milyen rendelkezések követik a december 11-én lejáró korlátozó intézkedéseket, milyen szabályok vonatkoznak majd az ünnepekre. Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki kormányinfón elmondta, hogy várhatóak speciális szabályok az ünnepekre, még ha érvényben is maradnak a szigorú intézkedések, akkor is lehet arra számítani, hogy lesznek enyhítő szabályok.

A világon 65 millió ember fertőződött meg a koronavírus-járványban, a halálos áldozatok száma pedig 1,5 millió fölött van.

Újabb aggasztó rekord az USA-ban

Az Egyesült Államokban rekordot döntött a koronavírus-fertőzések és a kórházban ápoltak száma is. Már több mint 100 ezer ember szorul kórházi kezelésre az országban, ez azt jelenti, hogy november eleje óta megduplázódott a kórházban ápoltak száma.

Los Angelesben arra kérik az embereket, hogy maradjanak otthon, mivel hirtelen nagyon megugrott az új fertőzések száma a városban. Az Egyesült Államokban szerdán 195 ezer új esetet jelentettek, ez az eddigi legmagasabb. Az országban már több mint 274 ezer áldozata van a járványnak és 14 millió fölött jár a fertőzések száma.

A briteknél karantén nélkül lehet üzleti útra menni

Több ország és szakértő is kritizálta a brit kormányt, amiért az Egyesült Királyság rekord idő alatt engedélyezte a Pfizer/BioNTech-vakcina sürgősségi használatát. A spanyol egészségügyi miniszter azt mondta, hogy magasabb a kockázata, mint a haszna annak, ha pár héttel előrehozzák egy oltószer engedélyezését.

Közben az angolok bevezették az „üzleti utazók” fogalmát, és ezentúl akik ebbe a kategóriába esnek, azoknak nem kell otthoni karanténba vonulniuk akkor sem, ha nem a folyosóországoknak minősített országokból érkeznek. Üzleti utazónak fognak minősülni például a „nagy értékű” üzletemberek, bizonyos művészek, a TV-stábok, az újságírók és a frissen igazolt sportolók.

Az Egyesült Királyságban már több mint 60 ezer áldozatot szedett a járvány. A legfrissebb napi adatok szerint 14 ezer igazolt fertőzöttet találtak az országban 24 óra leforgása alatt az országban ahol már 1,6 millió ember kapta el igazoltan a betegséget.

Készült a CNN, a BBC és a CNBC tudósítása alapján.

Ingyenes mobilalkalmazásunkkal bárhol és bármikor elérheti a Szabad Európa weboldalának tartalmát. Töltse le díjnyertes applikációnkat a Google Play vagy az Apple Store kínálatából!

XS
SM
MD
LG