Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

136 halott - Magyarország is bekapcsolódhat az orosz vakcina tesztjeibe


Egy maszkot viselő férfi sétál egy moszkvai utcán. 2020. december 7.

Az aktív fertőzöttek száma 174 966, és 8045 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 656-an vannak lélegeztetőgépen. Magyarország mérlegeli, hogy bekapcsolódjon-e a koronavírus ellen létrehozott orosz vakcina klinikai tesztjeibe. Elindult a regisztráció az ingyenes koronavírus-védőoltásra.

2219 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 256 367 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 136 beteg, így az elhunytak száma 6120 főre emelkedett. A gyógyultak száma jelenleg 75 281 fő, az aktív fertőzöttek száma 174 966. 8045 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 656-an vannak lélegeztetőgépen.

A veszélyhelyzettel kihirdetett védelmi intézkedéseket a kormány további egy hónapig meghosszabbította, tehát január 11-ig fennmarad a jelenlegi kijárási tilalom és a többi védelmi intézkedés. Arról, hogy karácsony szenteste lesz-e kivétel a korlátozások alól, csak december 21-én fogjnak dönteni. Szilveszterkor biztosan nem lesz kivétel, vagyis nem lehet szilveszteri bulikat tartani.

Magyarország is beszállhat az orosz vakcina tesztelésébe

Magyarország mérlegeli, hogy bekapcsolódjon-e a koronavírus ellen létrehozott orosz vakcina klinikai tesztjeibe, mondta el Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere hétfői online sajtótájékoztatóján. Kásler Miklós beszélt arról is, hogy Magyarországon is elkezdik az ivermectin parazitaellenes gyógyszer koronavírus elleni hatékonyságának vizsgálatát.

Vizsgálják az ivermectint, de ne kísérletezzen vele!

Az ivermectinről a hetekben több olyan cikk is született, amely valamiféle csodaszerként állította be a koronavírus elleni harcban, valójában még nem tudni, hatásos-e, viszont akár halálos is lehet, ha valaki otthon kísérletezni kezd vele. A Nébih után az MTA oldala is figyelmeztetett, hogy ne vegyenek be az emberek nem engedélyezett, az állatgyógyászatban használt szert a koronavírus ellen.

Mik a legkockázatosabb tevékenységek a járvány alatt?
please wait

No media source currently available

0:00 0:01:04 0:00

Már lehet regisztrálni az oltásra

Elindult a regisztráció az ingyenes koronavírus-védőoltásra, az oltásra a https://vakcinainfo.gov.hu/ oldalon lehet előregisztrálni. „Ha regisztrál, valamint jóváhagyja a további kapcsolattartást, akkor Ön elsőként kap tájékoztatást a vakcinával kapcsolatos információkról és a további lépésekről. Fontos! Az oltás sorrendjét nem a jelentkezés időpontja, hanem a veszélyeztetettség mértéke határozza majd meg” – olvasható a holnapon.

Kórházba került Rudy Giuliani

Kórházba került Rudy Giuliani, Donald Trump személyes ügyvédje, aki az elnök a választás eredményét megkérdőjelező jogi eljárásainak egyik fő koordinátora. Giulianinak a múlt héten lett pozitív a koronavírus-tesztje, és vasárnap kórházba is került, erősítette meg a CNN-nek egy forrás. Bár a fertőzés tényére nem reagált, Giuliani azt írta a Twitteren, hogy jó kezekben van, és hamarosan felépül.

Egy 90 éves nő kapta meg elsőnek a Pfizer vakcináját

A 90 éves Margaret Keenan az első, aki kaphatott a Pfizer-védoltásból, miután azt engedélyezték az Egyesült Királyságban. Az országban kedden indult be az oltási kampány, az NHS több tucat kórházban elkezdi beoltani az embereket a „V-Day”-re keresztelt napon. Keenan azt mondta, hogy nagy kiváltságnak érzi, hogy ő lehetett az első, aki megkapta az oltást (természetesen a klinikai tesztek alanyait nem számítva).

450 km sétált egy olasz férfi a lezárások közepette

400 euró bírságot kapott az a férfi, akit az éjszaka közepén az utcán bolyongva tartóztatott fel az olasz rendőrség. A férfi, akit az Adriai-tenger partján kaptak el, a svájci határtól indult el, miután állítólag összeveszett a feleségével. Miután igazolta magát, kiderült, hogy a felesége már bejelentette eltűnt személyként, és hamarosan érte is ment. A férfi azt állítja, naponta 60 kilométert sétált, és az út alatt többen is enni-inni adtak neki. Az olasz média Forrest Gump névre keresztelte a vándort, az amerikai filmklasszikus azon jelenete után, amikor a főszereplő keresztülfutja Amerikát.

Készült a BBC és a CNN tudósításainak felhasználásával.

Ingyenes mobilalkalmazásunkkal bárhol és bármikor elérheti a Szabad Európa weboldalának tartalmát. Töltse le díjnyertes applikációnkat a Google Play vagy az Apple Store kínálatából!

XS
SM
MD
LG