Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Covid: Magyarországon 107 halott, Németország még karácsony előtt akar vakcinát


Spanyol egészségügyi dolgozók gyászolják a koronavírus következtében elhunyt ápoló kollégájukat.
Spanyol egészségügyi dolgozók gyászolják a koronavírus következtében elhunyt ápoló kollégájukat.

7845 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 597-en vannak lélegeztetőgépen.

1893 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az koronavírus-fertőzést, ezzel 285 763 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 107 beteg, így az elhunytak száma 7237 főre emelkedett.

A gyógyultak száma is folyamatosan nő, jelenleg 83 115 fő, az aktív fertőzöttek száma 195 411 fő. Az aktív fertőzöttek 18%-a, az elhunytak 21%-a, a gyógyultak 23%-a budapesti. 7845 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 597-en vannak lélegeztetőgépen.

Németország még karácsony előtt akar oltóanyagot

Az Egyesült Államokban átlépte a járvány áldozatainak a száma a 300 ezret, miközben az egészségügyi dolgozók elkezdték megkapni a koronavírus elleni oltás első adagját.

Európában a német egészségügyi miniszter egyre nagyobb nyomást helyet az EU gyógyszerügyi felügyeletére, hogy engedélyezzék még karácsony előtt az oltóanyagot, írja a dpa német hírügynökség.

Jens Spahn megjegyezte, hogy Németország már több mint 400 oltási központot állított fel, és egy 10 ezer fős egészségügyi csapat áll készen az oltás megkezdésére. A német miniszter nehezményezi, hogy miközben Kanadában, az Egyesült Királyságban és az Egyesült államokban már elérhető az amerikai–német együttműködésben készült oltószer, Németországban az uniós szabályok miatt még nem használhatják.

Pfizer-BioNTech vakcina: az allergiás reakciók ellenére Amerika is beveti
please wait

Jelenleg nincs elérhető tartalom

0:00 0:01:48 0:00

A csehek ismét szigorítanak

A csehek két héttel a korlátozások lazítása után december 14-én ismét lezárásokat jelentettek be. Az éttermeknek, bároknak, hoteleknek be kell zárniuk, csak az alapvető szolgáltatások üzemelhetnek tovább.

Csehországban a hatóságok december 13-án 1 999 új esetet regisztráltak, az áldozatok száma pedig 9 609-re emelkedett.

Készült a Guardian és a BBC tudósításának felhasználásával.

Ingyenes mobilalkalmazásunkkal bárhol és bármikor elérheti a Szabad Európa weboldalának tartalmát. Töltse le díjnyertes applikációnkat a Google Play vagy az Apple Store kínálatából!

XS
SM
MD
LG