Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Mérséklődött itthon az új fertőzöttek és a járvány újabb halálos áldozatainak száma is


Védőfelszerelést viselő orvosok a koronavírussal fertőzött betegek fogadására kialakított intenzív osztályon a Szent László Kórházban 2020. december 8-án
Védőfelszerelést viselő orvosok a koronavírussal fertőzött betegek fogadására kialakított intenzív osztályon a Szent László Kórházban 2020. december 8-án

Megrohanták itthon a vásárlók az üzleteket, miután kiderült, hogy nem lesz szenteste kijárási korlátozás.

A járvány miatt létrehozott kormányzati portál friss adatai szerint 1894 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 308 262 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 154 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 8 616 főre emelkedett.

A gyógyultak száma jelenleg 114 631, az aktív fertőzötteké 185 015. Az aktív fertőzöttek 18%-a, az elhunytak 20%-a, a gyógyultak 21%-a budapesti. 6727 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 495-en vannak lélegeztetőgépen.

Megrohanták az üzleteket a magyarok

A Magyar Nemzet írt arról, hogy megrohamozták a boltokat a vevők az elmúlt három napban, miután bejelentették, hogy szentestére felfüggesztik a kijárási korlátozást.

Vámos György, az Országos Kereskedelmi Szövetség főtitkára a lapnak azt mondta, még az is előfordulhat, hogy az ünnepek előtti kiadások elérik a tavalyi szintet.

Ezreknek lehet nagyon idegőrlő a karácsony

Noha hajnalra megszületett a megállapodás a franciák és a britek között arról, hogy oldják fel a koronavírus agresszív változatának megjelenése miatt elrendelt határzárat, szigorú feltételekkel indulhatnak csak útnak azok, akik hétfő óta szerettek volna hazajutni, vagy áruval teli kamionjaikat célba juttatni.

72 órásnál nem régebbi negatív teszt kell, a brit közlekedési miniszter szerint napokig eltarthat, mire normalizálódik a helyzet.

Ingyenes mobilalkalmazásunkkal bárhol és bármikor elérheti a Szabad Európa weboldalának tartalmát. Töltse le díjnyertes applikációnkat a Google Play vagy az Apple Store kínálatából!
XS
SM
MD
LG