Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Orbán Viktor megmondta a Fidesznek, szerinte ki az igazi ellenfél a választáson


Orbán Viktor a kormányinfón Budapesten, 2021. június 10-én
Orbán Viktor a kormányinfón Budapesten, 2021. június 10-én

A Magyar Nemzet számolt be a Fidesz–KDNP-frakció debreceni kihelyezett évadzáró ülésén elhangzott pártelnöki-miniszterelnöki beszédről, amelyben a lap megfogalmazása szerint Orbán Viktor nem fogta vissza magát.

A lap információi szerint Orbán Viktor beszélt a járványhelyzetről, arról, szerinte az elmúlt időszakban egyszerre volt a családokat súlyosan érintő egészségügyi, gazdasági és szociális válság, de úgy látja, hogy ezt a hármas válságot Magyarország európai és világszinten is kiemelkedően jól kezelte.

A miniszterelnök megerősítette, hogy a korábban már belengetett terveket, így a többi között azt, hogy minimum 5,5 százalékos gazdasági növekedésnél februárban visszaadják a gyermeket nevelő családoknak azt az adót, amit 2021-ben befizettek, csökkentik a munkát terhelő adókat, 200 ezer forintra emelik a minimálbért, nyugdíjprémiumot kapnak idén a nyugdíjasok.

"Valójában a Gyurcsány a főnök"

Orbán Viktor, a Magyar Nemzet cikke szerint, akkor volt a "legpikánsabb", amikor a közelgő választásokról szólva "útba igazította a képviselőket és harcra szólította társait".

A Fidesz elnöke azt mondta, hogy valójában a Gyurcsány a főnök, ő az igazi ellenfél, ő osztja a szerepeket, Karácsony és a többiek csak epizódszereplők. Orbán Viktor szerint, ha Gyurcsány Ferenc visszatér, a baloldal újra megemeli az adókat, beengedi a migránsokat és megemelik a rezsit.

A lap honlapján megjelent beszámoló szerint a miniszterelnök úgy jellemezte hallgatóságának Karácsony Gergely főpolgármester, mint akinek "nem a Fidesszel van vitája, hanem a való élettel, a múltjában rejlő hazugságokkal, a nyelvtudás hiányával és a városvezetéssel".

XS
SM
MD
LG