Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

A budapesti kormányzati beruházásokért felelős miniszteri biztost nevezett ki Lázár János


Lázár János építési és közlekedési miniszter
Lázár János építési és közlekedési miniszter

A Hivatalos Értesítő szerint Kovács Balázs Norbertet bízta meg Lázár János építési és közlekedési miniszter, hogy segítse őt a Budapestet érintő állami beruházásokkal kapcsolatos feladatainak ellátásában. Kovács Balázs Norbert kinevezése 2024. július 1-jétől hatályos és 2026. június végéig szól.

A Hivatalos Értesítő szerint Kovács Balázs Norbert feladata, hogy közreműködjön a Budapestet érintő, az építési és közlekedési miniszter feladatkörébe tartozó állami beruházásokkal kapcsolatos feladatok ellátásában, ennek keretében egyeztetéseket folytasson az érintett önkormányzatokkal.

A miniszteri biztos közreműködik a Nyugati pályaudvart, a kapcsolódó vasúti területeket és környezetüket érintő város-, zöldterület- és közlekedésfejlesztési koncepciók, tervek előkészítésében. Kapcsolatot tart a budapesti lakosokkal, a helyi önkormányzatokkal, civil szervezetekkel és vállalkozásokkal.

Közreműködik a feladatkörével összefüggő szakmai anyagok és jogszabályok előkészítésében, részt vesz a feladatköréhez kapcsolódó kommunikációs feladatok ellátásában.

Ehhez kapcsolódóan: Ezermilliárdokból kifényesített rozsdaövezet

A miniszteri biztos az államtitkárok jogállásáról szóló törvény szerinti díjazásra és kormányrendeletben meghatározott juttatásokra jogosult, tevékenységét az építési és közlekedési miniszter irányítja, és titkárság segíti.

Június végéig Kovács Balázs Norbert felelt a terézvárosi Podmaniczky liget kialakításáért. A Fidesz őt indította Hassay Zsófia helyett a VI. kerületben Soproni Tamás polgármester ellen, de csúfos vereséget szenvedett – emlékeztet rá a kinevezésről először beszámoló 24.hu.

  • 16x9 Image

    Fazekas Pálma

    Fazekas Pálma a Szabad Európa budapesti irodájának hírszerkesztője. Csaknem harminc éve dolgozik újságíróként, elsősorban hírek, hírműsorok szerkesztőjeként, hírszerkesztőségek vezetőjeként. A nyomtatott és az elektronikus sajtó szinte minden területén dolgozott, így a Kurírnál, az Interpress Magazinnál, a Magyar Rádióban, a Westelnél, a Magyar Televízióban, az InfoRádióban, az Origóban és az Infostartnál is.  

XS
SM
MD
LG