Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

A Covid-zárlat miatt nem lehet szavazni a sanghaji magyar főkonzulátuson


Tájékoztató tábla az élelmiszerárstopról a fővárosi Corvin Plazában található Príma üzlet bejáratában 2022. február 1-jén
Tájékoztató tábla az élelmiszerárstopról a fővárosi Corvin Plazában található Príma üzlet bejáratában 2022. február 1-jén

Magyarországon szerdán 2654 új fertőzöttet igazoltak és negyven újabb halálos áldozatot követelt a járvány. Ellehetetlenült a külképviseleti szavazás a magyarországi országgyűlési választásra a koronavírus-járvány miatt lezárt Sanghajban. Hatvan választópolgár jelezte korábban, hogy ott szeretne szavazni.

Magyarországon a szerdán újonnan regisztráltakkal a járvány kezdete óta összesen 1.851.871 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt negyven beteg, velük a halálos áldozatok száma 45.470 főre emelkedett. Az aktív fertőzöttek száma 99.675. Kórházban 1865 koronavírusos beteget ápolnak, közülük 52-en vannak lélegeztetőgépen.

Az NVI szerint ellehetetlenült a szavazás a sanghaji magyar főkonzulátuson

Mint arról a Szabad Európa is beszámolt, a sanghaji hatóságok március 28-tól kezdve zárják le két szakaszban a várost a koronavírus-fertőzöttek kiszűrése érdekében, miután az esetek száma a járvány kezdete óta a legmagasabbra emelkedett a kínai városban.

Először a város keleti felében található lakónegyedeket zárták le öt napra, a város nyugati felét pedig április elsejétől kezdve érinti majd az intézkedés. A lezárás idejére az érintett területeken élők nem hagyhatják el az otthonukat, a használati cikkeket és élelmiszereket kizárólag házhoz szállítással szerezhetik be.

A Nemzeti Választási Iroda közleménye szerint március 30-án kaptak hivatalos tájékoztatást a Külgazdasági és Külügyminisztériumtól (KKM) arról, hogy a járványügyi lezárások miatt ellehetetlenült a külképviseleti szavazás a sanghaji főkonzulátuson. Korábban hatvan választópolgár jelezte, hogy Sanghajban szeretne szavazni.

XS
SM
MD
LG