Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

A Mercedes-Benz helyi befektetőnek adja el oroszországi eszközeit


Putyin elnök megérkezik a Moszkva melletti Mercedes Benz autóösszeszerelő üzem megnyitójára 2019. április 3-án.
Putyin elnök megérkezik a Moszkva melletti Mercedes Benz autóösszeszerelő üzem megnyitójára 2019. április 3-án.

A német Mercedes-Benz várhatóan eladja orosz eszközeit egy helyi befektetőnek – közölte szerdán a moszkvai Ipari és Kereskedelmi Minisztérium. Ezzel újabb autógyártó hagyja el Oroszországot az ukrajnai háború nyomán.

„​A Mercedes-Benz el kívánja adni az orosz leányvállalatokban lévő részvényeit egy helyi befektetőnek, az Avtodomnak" – áll a minisztérium Telegramon megjelent közleményében.

„​A Mercedes-Benz orosz részlegeinek új tulajdonosa, az Avtodom más cégeket is be tud majd vonzani partnerként közös gyártáshoz" – tette hozzá a minisztérium.

A Mercedes-Benz különálló nyilatkozatban erősítette meg eladási szándékát.

„​Az oroszországi ügyfelekkel szembeni kötelezettségek teljesítése... valamint a cég orosz részlegeiben a dolgozók munkahelyeinek megőrzése volt a prioritás" az Avtodommal kötött megállapodás során – mondta Natalya Koroleva, a Mercedes-Benz-RUS vezérigazgatója.

„​A tranzakció lebonyolításához az összes illetékes hatóság jóváhagyása szükséges" – áll a Mercedes-Benz közleményében.

Számos nyugati vállalat hagyta el Oroszországot etikai vagy logisztikai okokból, mióta Moszkva február 24-én elindította az általa „​különleges katonai műveletnek" nevezett hadjáratát Ukrajnában.

Pénzügyi részleteket a tranzakcióról szerdán egyik fél sem közölt.

Az ukrajnai offenzíva kezdete óta Oroszországgal szemben bevezetett nyugati szankciók súlyos zavarokat okoztak az ellátási láncokban. A technológiai és az autógyártási ágazatot ez különösen érinti.

Készült az AFP beszámolójának felhasználásával.
XS
SM
MD
LG