Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

A Meta közölte, hogy megoldották a WhatsApp kimaradását


A Meta amerikai technológiai óriáscég kedden közölte, hogy megoldotta azt a jelentős WhatsApp-kiesést, amely miatt népszerű szolgáltatásának több milliárd felhasználója nem tudott csatlakozni az alkalmazáshoz, vagy üzenetet küldeni.

Az azonnali üzenetküldő alkalmazással kapcsolatos problémákat a Downdetector figyelőoldal és a közösségi médiában megjelent felhasználói panaszok jelezték kedd reggel.

A Downdetector szerint WhatsApp-felhasználók ezrei jelentettek ilyen problémákat a greenwichi középidő szerint (GMT) 07.17-től, az elmúlt 24 órát lefedő diagramon éles kiugrás jelent meg ekkor. A WhatsApp anyavállalata, a Meta közölte: dolgozik azon, hogy a lehető leggyorsabban visszaállítsa a szolgáltatást, majd később valóban megoldotta a problémát.

Tudjuk, hogy ma az embereknek gondjai voltak az üzenetküldéssel a WhatsAppon. Kijavítottuk a problémát, és elnézést kérünk az esetleges kellemetlenségekért” – mondta a Meta szóvivője az AFP-nek.

A közösségi média használói arról számoltak be, hogy képtelenek voltak csatlakozni az alkalmazáshoz vagy üzenetet küldeni, bár néhányan jelezték, hogy a szolgáltatás a greenwichi középidő szerint 08.50 körül helyreállt.

A #whatsappdown volt az egyik legfelkapottabb hashtag kedden Twitteren világszerte, miközben a Meta tulajdonában lévő Instagram fotómegosztó platformon is több millió üzenet jelezte a kimaradást.

Néhány twitterező megpróbálta a vicces oldalát megtalálni a technikai problémának. Azzal tréfálkoztak, hogy a Twitter megpróbálja kihasználni a helyzetet, és új híveket szerezni magának az elkövetkező órákban.

A kimaradás okát nem közölték.

Meta-kimaradások máskor

A Meta – korábban Facebook – tavaly példátlan kiesést szenvedett el, amely vezető közösségimédia-platformjait, köztük a Facebookot, az Instagramot, a WhatsApp-ot és a Messengert érintette.

A több milliárd ember által használt négy szolgáltatás megszakadásának időtartama és mértéke a Downdetector szerint a valaha észlelt egyik legkomolyabb és legnagyobb incidenshez vezetett.

Akkor a Facebook beismerte, hogy ők hibáztak, és nem technikai problémáról volt szó.

A WhatsApp ingyenes üzenetküldő szolgáltatás 2020 februárjában átlépte a kétmilliárd felhasználós küszöböt, világszerte az egyik legnépszerűbb alkalmazás.

A Facebook egy évvel ezelőtt átnevezte magát Metának, hogy jelezze elkötelezettségét az interaktív virtuális és kibővített valóság világáról alkotott víziója mellett, amelyet a jövőnek tekint.

Ám a Meta nehéz pénzügyi időszakon ment keresztül a csökkenő reklámbevételek és a más platformok, így a TikTok által kiélezett verseny miatt, amelynek népszerűsége robbanásszerűen megnőtt a közösségi média használói között.

Készült az AFP tudósításának felhasználásával.
XS
SM
MD
LG