Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

A mintavételek fele pozitív, háromezernél több új fertőzött Magyarországon


A Pfizer-BioNTech koronavírus elleni vakcinák beadására készülnek a Jósa András Oktatókórházban 2021. május 2-án.
A Pfizer-BioNTech koronavírus elleni vakcinák beadására készülnek a Jósa András Oktatókórházban 2021. május 2-án.

Az elmúlt 24 órában 3193 új fertőzöttet igazoltak, és 131 emberéletet követelt a vírus okozta betegség. A mintavételek száma 6228, vagyis gyakorlatilag minden második teszt pozitív, de csökkenő tendenciát mutat a fertőzöttek száma.

A hétfő óta regisztrált fertőzöttekkel együtt a járvány kezdete óta összesen 1.762.878 nőtt a beazonosított esetek száma. Elhunyt 131 beteg, velük az elhunytak száma 43.430-ra emelkedett.

Az aktív fertőzöttek száma a hivatalos járványportál szerint 183.992. Kórházban 4740 koronavírusos beteget ápolnak, közülük 177-en vannak lélegeztetőgépen. A héten csütörtökön, pénteken és szombaton újabb oltási akció lesz, vagyis időpontfoglalás és előzetes regisztráció nélkül lehet oltást kérni.

„Nincs későn vagy feleslegesen beadott oltás”

Szlávik János, a Dél-pesti Centrumkórház infektológus főorvosa a közmédiában beszélt arról, hogy nem tudni, merre veszi az irányt ez a járványhullám, nem jön-e újabb variáns, ezért most is érdemes beadatni a védőoltást.

A szakember arról is beszélt, hogy egyre kevesebb az új fertőzött, láthatóan enyhül a járvány, a kórházban lévők száma azonban csak lassan csökken és az esetszámokban is előfordulhat még emelkedés.

  • 16x9 Image

    Fazekas Pálma

    Fazekas Pálma a Szabad Európa budapesti irodájának hírszerkesztője. Csaknem harminc éve dolgozik újságíróként, elsősorban hírek, hírműsorok szerkesztőjeként, hírszerkesztőségek vezetőjeként. A nyomtatott és az elektronikus sajtó szinte minden területén dolgozott, így a Kurírnál, az Interpress Magazinnál, a Magyar Rádióban, a Westelnél, a Magyar Televízióban, az InfoRádióban, az Origóban és az Infostartnál is.  

XS
SM
MD
LG