Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Bloomberg: A NATO-csúcsról Donald Trumphoz utazik Orbán Viktor


Donald Trump volt amerikai elnök és Orbán Viktor miniszterelnök Floridában 2024. március 8-án
Donald Trump volt amerikai elnök és Orbán Viktor miniszterelnök Floridában 2024. március 8-án

A magyar miniszterelnök csütörtökön találkozik a volt amerikai elnökkel Trump floridai, mar-a-lagói rezidenciáján a washingtoni NATO-csúcs után – közölte a Bloomberg a forrásaira hivatkozva. Ott találkozott a két politikus márciusban is.

A cikk felidézi Orbán Viktor múlt heti, a magyar kormány narratívájában békemisszióként emlegetett utazásait először Kijevbe, az ukrán elnökhöz, majd Moszkvába, Vlagyimir Putyin orosz elnökhöz, hogy megvitassák a béketárgyalások megkezdésének lehetséges feltételeit.

A kijevi és a moszkvai kirándulás után Orbán Pekingbe utazott, Hszi Csin-ping elnökkel beszélt. Megígérte, hogy folytatja a békefenntartó küldetést, erre használja tartózkodását az Egyesült Államokban, ahol részt vett a NATO-csúcstalálkozón.

A Bloomberg egyik forrása szerint Donald Trump nem kérte Orbán Viktort, hogy teremtsen alapot az Oroszország és Ukrajna közötti békemegállapodáshoz.

A találkozóval kapcsolatban kérdéseket küldtünk Havasi Bertalannak, a miniszterelnök sajtófőnökének, amint válaszol, frissítjük cikkünket.

  • 16x9 Image

    Fazekas Pálma

    Fazekas Pálma a Szabad Európa budapesti irodájának hírszerkesztője. Csaknem harminc éve dolgozik újságíróként, elsősorban hírek, hírműsorok szerkesztőjeként, hírszerkesztőségek vezetőjeként. A nyomtatott és az elektronikus sajtó szinte minden területén dolgozott, így a Kurírnál, az Interpress Magazinnál, a Magyar Rádióban, a Westelnél, a Magyar Televízióban, az InfoRádióban, az Origóban és az Infostartnál is.  

XS
SM
MD
LG