Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

A tömegrendezvények miatt aggódik a virológus


Tűzijáték Budapesten, 2019. augusztus 20-án
Tűzijáték Budapesten, 2019. augusztus 20-án

Folyamatosan emelkedik az új fertőzöttek száma. Szerdán 123 új fertőzöttet igazoltak Magyarországon. Elhunyt egy beteg, így az elhunytak száma 30 046 fő. Rusvai Miklós virológus szerint lépcsőzetes emelkedés jöhet a tömegrendezvények után a fertőzésszámban.

A kormányzati járványportál szerint az újonnan igazolt fertőzöttekkel a járvány kezdete óta összesen 810 781-re nőtt a beazonosított esetek száma. A járvánnyal összefüggésbe hozott halálesetek száma 30 046.

A kormányzati járványportál adatai szerint a kórházban ápoltak száma 76, közülük 11-en vannak lélegeztetőgépen. Az aktív fertőzöttek száma 10 958.

A tömegrendezvények veszélyeire figyelmeztet Rusvai Miklós

A virológus a következő hetek, hónapok tömegrendezvényei miatt lépcsőzetes emelkedést valószínűsít a fertőzöttek számában. Szerinte ősz elejére érezhetővé válik az augusztus 20-ikai tűzijáték hatása. Majd jön az iskolakezdés, amikor a nyaraló, oltatlan gyerekek találkoznak. Azt követi az Eucharisztikus Kongresszus és a vadászati kiállítás.

Rusvai Mikós a Spirit FM-en beszélt arról is, hogy szerinte regisztráció nélkül kellene oltani, mert a szegregációban élők között sokan vannak, akik emiatt nem oltatják be magukat.

Maradjon velünk!

  • Szabad Európa a mobilján: töltse le ingyenes applikációnkat a Google Play vagy az Apple Store kínálatából!

A stabil mobilkapcsolat érdekében a weboldal egyes funkciói az applikációban csak korlátozottan érhetők el.

XS
SM
MD
LG