Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

A választási kampány részének tartja a személyét érő támadást Sulyok Tamás államfő


Sulyok Tamás beiktatási ünnepségén a katonai díszőrség előtt a budapesti Sándor-palotánál 2024. március 10-én
Sulyok Tamás beiktatási ünnepségén a katonai díszőrség előtt a budapesti Sándor-palotánál 2024. március 10-én

Sulyok Tamás köztársasági elnök több mint tíz éve nem gyakorolja ügyvédi hivatását. Ügyvédi tevékenysége során mindenben a hatályos jogszabályoknak és ügyvédi esküjének megfelelően járt el. Törvénybe ütköző szerződés megkötésében soha nem működött közre – áll a Sándor-palota közleményében, amellyel Dobrev Klára állításaira reagáltak.

Az ellenzéki politikus, a Demokratikus Koalíció EP-lista-vezetője azt állítja, hogy Sulyok Tamás köztársasági elnök korábban, még ügyvédként, törvényellenesen, vélhetően bűnszervezetben játszott át magyar termőföldeket külföldieknek Csongrádban. Dobrev Klára sajtótájékoztatón beszélt erről, azt állítva: bizonyítani tudja a szavait. Mint mondta, Szeged környékén korábban több mint ezerhektárnyi földet „sikerült külföldiek kezére átjátszani” három-négy helyi ügyvéd közreműködésével.

Ezek az ügyvédek segédkeztek egymásnak, hogy ne ugyanaz írja alá az összes iratot; az egyik az ajándékozást ellenjegyezte, a másik a kölcsönszerződést, a harmadik pedig a haszonélvezeti jogot, „és ennek az egyik figurája volt Sulyok Tamás, aki akkor ügyvédként dolgozott” – mondta Dobrev Klára. Hozzátette, hogy a szerinte bizonyító erejű dokumentumokat átadja az ügyészségek és a sajtónak. Minderről itt írtunk részletesen:

Dobrev Klára: Sulyok Tamás ügyvédként külföldiek kezére játszott át csongrádi földeket

Erre reagált közleményével a köztársasági elnök hivatala. Mint írták, Sulyok Tamás ügyvédi tevékenysége során soha nem működött közre törvénybe ütköző szerződés megkötésében. Az államfő az elhangzott rágalmakat a választási kampány részének, mindazonáltal rendkívül tisztességtelennek tartja és határozottan visszautasítja.

A rágalmazóval szemben a Sándor-palota megteszi a megfelelő jogi lépéseket – áll a közleményben.

  • 16x9 Image

    Fazekas Pálma

    Fazekas Pálma a Szabad Európa budapesti irodájának hírszerkesztője. Csaknem harminc éve dolgozik újságíróként, elsősorban hírek, hírműsorok szerkesztőjeként, hírszerkesztőségek vezetőjeként. A nyomtatott és az elektronikus sajtó szinte minden területén dolgozott, így a Kurírnál, az Interpress Magazinnál, a Magyar Rádióban, a Westelnél, a Magyar Televízióban, az InfoRádióban, az Origóban és az Infostartnál is.  

XS
SM
MD
LG