Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

„A veszélyek korába léptünk, most nincs helye a hibázásnak”


Orbán Viktor beszédet mond a Kossuth téren 2022. március 15-én
Orbán Viktor beszédet mond a Kossuth téren 2022. március 15-én

A Civil Összefogás Fórum (CÖF) – Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány (CÖKA) által szervezett kilencedik Békemenet gyülekezője március 15-én, kedden délben volt a Császár-Komjádi Sportuszoda előtt, az Elvis Presley térnél.

Onnan a Margit hídon át a Szent István körút–Nyugati pályaudvar–Bajcsy-Zsilinszky út–Alkotmány utca útvonalon jutottak el a Kossuth térre, ahol Orbán Viktor miniszterelnök 15:45-kor kezdte meg beszédét.

Orbán Viktor beszédéből idézünk:

„Erőnk és esélyeink napról napra nőnek. Nem is emlékszem, mikor álltak utoljára ilyen jól a csillagok 19 nappal a választás előtt. Megmutattuk az erőnket, és ez meghozta az eredményt, ellenfeleink a legmélyebb tanácstalanság és a szétesés határán billegnek. Hiába bújt a farkas báránybőrbe, a csalárdság árát most meg kell fizetni. Az üstökösnek hitt miniszterelnök-jelöltjük mára csak egy földbe csapódott, kihűlt kődarab, és vele együtt beleállt a földbe az egész baloldali miskulancia. Ma együtt sóhajt az ország, micsoda szerencse, hogy most nem ezeknek a kezében van Magyarország kormányrúdja.”

„Erős országot akarunk, amely ugyan a természet törvényei szerint nem szakadhat ki a népek naprendszeréből, de mindig a saját tengelye körül forog. Nem enged más bolygók vonzásának, és nem engedi, hogy idegen népek jelöljék ki a röppályáját. Ehhez erő kell, tekintélyt parancsoló erő. Ezt az erőt gyűjtjük, ezt az erős Magyarországot építjük évről évre, ezt tesszük tizenkét éve. Ezért támogatjuk a családokat, és ezért hoztunk létre egymillió új munkahelyet, ezért adóztattuk meg a multikat, csökkentettük a rezsit, és ezért küldtük haza az IMF-et. Nem térített el bennünket sem árvíz, sem migráció, sem világjárvány, és azt akarjuk, hogy ne térítsen el ettől se a háború, se a baloldal április 3-án.”

„A veszélyek korába léptünk, most nincs helye a hibázásnak, nincs tere a kapkodásnak, és nem engedhetünk meg magunknak egyetlen rossz döntést sem. Magyarország világok határán fekszik: Kelet és Nyugat, Észak és Dél között. Errefelé a háborúkat nem értünk és nem a mi érdekünkben vívják. Úgy szokott lenni, hogy akárki győz, mi rajtavesztünk. Közép-Európa csak egy sakktábla a világ nagyhatalmai számára, és számukra Magyarország is csak egy bábu. Hol az egyik akar minket a frontvonalra tolni, hol a másik.”

„Ennek a háborúnak nem lett volna szabad megtörténnie. Magyarország minden tőle elvárhatót és tőle telhetőt megtett a béke érdekében. Nem zárhatjuk ki, hogy a parlamenti választás és a népszavazás napján a szomszédban még dörögnek a fegyverek. Ilyen választásunk sem volt még. De a háborús veszély nem csökkenti, hanem növeli, sőt, az egekbe emeli a választás tétjét: békepárti jobboldal, vagy háborús baloldal? Építkezés, vagy rombolás? Előre vagy hátra? Mi azt mondjuk, őrizzük meg Magyarország békéjét és biztonságát, aki a békére és a biztonságra szavaz, az a Fideszre szavaz.”

„Most mindenki láthatja a különbséget, a szomszédból, harcok elő, összekapkodott csomagokkal és gyerekkel menekülő rémült nők, és a több ezer kilométerről érkező, határunkat megostromló migránsok között. Magyarország segít a menekülteknek, de továbbra is elutasítja a migrációt.”

„Mi sem tudjuk, mi lesz a háború vége, nem tudjuk, mit hoz a jövő. Minden eshetőségre készen kell állni. Olyan kormány kell, amelyet nem érhet meglepetés, és amelyik nem most merészkedik ki először a nyílt vízre. Ez most nem az amatőrök órája, nem a dilettánsok ideje. Mi nem vagyunk kezdők, és éppen elégszer láttunk már karón varjút. Ráadásul sokan vagyunk, erősek vagyunk, és egységesek vagyunk. Egységesek vagyunk, és ezért meg fogjuk nyerni a népszavazást is, amellyel a nyugati világon végig söprő gender-őrületet megállítjuk Magyarország határainál.”

XS
SM
MD
LG