Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Akcióval próbálja felpörgetni az oltási tempót a kormány


Oltópont a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórházban 2021. március 28-án
Oltópont a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórházban 2021. március 28-án

Az oltatlanoknak nem kell előzetes regisztráció, a harmadik oltásra is érvényes az akció, és aki él a lehetőséggel, azt a kórházi oltópontokon Pfizer-, Moderna-, AstraZeneca-, Janssen- és Sinopharm-vakcina várja. Oltják azokat is, akiknek a munkáltatójuk írta elő.

2021. november 22–28. között oltási akcióhetet indít a kormány a kórházi oltópontokon. A kormányzati járványportálon közöltek szerint ​a kórházak országszerte – Budapesten kiemelten – megemelt oltási kapacitással és időpontfoglalás nélkül is várják azon a héten az oltatlanokat csakúgy, mint azokat, akik a második vagy a harmadik oltást szeretnék beadatni maguknak.

Az oltatlanok azon a héten előzetes regisztráció nélkül is mehetnek az oltópontokra, a regisztrációjukat a helyszínen végzik el, oltásuk érkezési sorrendben történik. Azoknak, akik már korábban regisztráltak az interneten, továbbra is az időpontfoglalót javasolják.

Az üzemorvosok is olthatnak

Mint arról korábban a Szabad Európa több cikkben is beszámolt, november elsején hatályba lépett Magyarországon az a kormányrendelet, amely tartalmazza a munkahelyeken a kötelező oltás bevezetésének lehetőségét. Ez az a rendelet, amellyel a kormány lehetővé tette a munkáltatóknak, hogy a munkavégzés feltételeként előírják a koronavírus elleni védőoltás felvételét dolgozóik számára.

Az oltási akcióhétről szóló tájékoztatás szerint a dolgozóiknak oltást előíró vállalatok a megyei oltási munkacsoportoktól is kérhetnek vakcinát, az üzemorvosok rendelkezésére bocsátják az igényelt mennyiséget.

XS
SM
MD
LG