Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Szigorúbb fegyvertörvényekért tüntettek az Egyesült Államokban

A fegyvertartás szigorítását követelte több ezer tüntető az amerikai nagyvárosokban a hétvége során. A washingtoni szenátus kisebb szigorításokat tartalmazó kétpárti javaslattal állt elő, de ez az aktivisták szerint kevés. Joe Biden elnök is úgy véli, hogy többre volna szükség.

Amerika-szerte tüntettek a hétvégén néhány héttel a texasi Uvalde városában történt iskolai lövöldözés után. A 18 éves elkövető, aki az iskola egykori diákja, tizenkilenc diákkal és két tanárral végzett.

Joe Biden amerikai elnök a fegyverlobbi elleni kiállásról beszélt a tragédiát követően, amely a legtöbb halálos áldozatot követelő általános iskolai lövöldözés volt az Egyesült Államokban azóta, hogy 2012-ben a Connecticut állambeli Sandy Hookban egy fegyveres húsz diákot és hat dolgozót gyilkolt meg.

A június 12-én bejelentett, kétpárti támogatást élvező törvényjavaslat értelmében szigorúbb ellenőrzés vár a 21 év alatti fegyvertartókra, és határozottabb fellépést ígértek az illegális fegyverkereskedelem ellen is.

Az amerikai elnök szerint a tervekkel „tettek egy lépést a helyes irányba”, ám jóval kisebb mértékben, mint ahogy sok demokrata szerette volna.


Továbbiak betöltése

XS
SM
MD
LG