Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Angliában megkezdték a negyedik dózis beadását


Egy férfi várakozik azt oltást követően a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórházban kialakított oltóponton Miskolcon 2022. március 2-án.
Egy férfi várakozik azt oltást követően a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórházban kialakított oltóponton Miskolcon 2022. március 2-án.

Magyarországon 1495 új fertőzött és 48 halálos áldozat a koronavírus-járvány hétfői mérlege. Angliában eközben megkezdték a Covid elleni oltás negyedik dózisának beadását az időseknek és az egészségi okokból veszélyeztetett lakossági csoportoknak.

Magyarországon az újonnan igazoltakkal együtt a járvány kezdete óta összesen 1.831.423 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 48 beteg, velük az elhunytak száma 45.143 főre emelkedett.

Az aktív fertőzöttek száma 103.266. Kórházban 2062 koronavírusos beteget ápolnak, közülük 78-an vannak lélegeztetőgépen.

A kormányzati járványportál térképe szerint a legtöbb fertőzött

  • Budapesten (320.101),
  • Pest megyében (249.024),
  • Borsod-Abaúj-Zemplén megyében (107.287),
  • Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében (99.381),
  • Győr-Moson-Sopron megyében (98.793),
  • Hajdú-Bihar megyében(96.791) és
  • Bács-Kiskun megyében (92.394) van.

A fertőzéssel legkevésbé érintett megye továbbra is Tolna (38.860).

Angliában a negyedik dózissal oltják a veszélyeztetetteket

Március 21-én megkezdődött a koronavírus elleni oltás negyedik dózisának beadása az időseknek és az egészségi okokból veszélyeztetett lakossági csoportoknak Angliában.

A negyedik – a hivatalos meghatározás szerint a második emlékeztető – oltási dózist a 75 év feletti korosztálynak, az idősotthonok lakóinak és az egészségi okokból kockázati csoportokba tartozó – főleg immunbetegségekkel küszködő –, 12 évnél idősebbeknek ajánlják fel.

Az MTI beszámolója szerint a brit kormány mellett működő független oltásügyi vegyesbizottság ajánlását az Egyesült Királyság mind a négy országa – Anglia, Skócia, Wales és Észak-Írország – elfogadta, így a negyedik oltási adagok beadása hamarosan országossá válik.

  • 16x9 Image

    Fazekas Pálma

    Fazekas Pálma a Szabad Európa budapesti irodájának hírszerkesztője. Csaknem harminc éve dolgozik újságíróként, elsősorban hírek, hírműsorok szerkesztőjeként, hírszerkesztőségek vezetőjeként. A nyomtatott és az elektronikus sajtó szinte minden területén dolgozott, így a Kurírnál, az Interpress Magazinnál, a Magyar Rádióban, a Westelnél, a Magyar Televízióban, az InfoRádióban, az Origóban és az Infostartnál is.  

XS
SM
MD
LG