Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Annyi a fertőzött gyerek, hogy egyre több osztály áll át online oktatásra


Érettségiző középiskolások Egerben 2021.május 4-én.
Érettségiző középiskolások Egerben 2021.május 4-én.

Van olyan budapesti gimnázium, ahol a következő két hétben csak online tanítanak. A januárra és februárra tervezett nyílt napokat szinte mindenütt lefújták. majd, máshol több mint ötven diák és tanár tesztje lett pozitív a múlt héten.

A téli szünet utáni második héten ugrott meg az igazolt fertőzött diákok száma, sok helyen egyszerre több osztály volt kénytelen átállni digitális oktatásra – írja az Eduline. A portál szerint számítani lehetett arra, hogy az ötödik hullám, amelyet az enyhébb tüneteket okozó, de jóval agresszívabban, gyorsabban terjedő omikron variáns indított el, nem kíméli majd az iskolákat, mert a diákok átoltottsága még nem elég nagy.

Az oktatási szakportál idézi több fővárosi és vidéki általános iskola és gimnázium adatait. Mindegyik romló tendenciát mutat.

A budapesti Alternatív Közgazdasági Gimnázium (AKG) diagramjából kiderül, hogy a járvány kezdete óta még egyszer sem ugrott meg annyira a fertőzöttek száma, mint az elmúlt napokban. A múlt héten összesen 52 diáknál igazolták a betegséget, pedig az iskolában a pedagógusok 100, a diákok 95 százaléka védett – vagy beoltatta magát, vagy korábban már átesett a betegségen. Általában a fővárosi iskolákban igazolnak több fertőzöttet, de Nyíregyházán és Zalaegerszegen is kerültek teljes osztályok karanténba.

A cikk szerint az általában januárban és februárban esedékes nyílt napokat szinte egyik intézményben sem tartják meg, a legnagyobb rendezvényt, a háromnapos továbbtanulási, oktatási expót, az Educatiót, amelyre évente ötvenezernél is több fiatal megy el, hagyományos formában és online is megrendezik.

XS
SM
MD
LG