Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Átkutatták a rendőrök az orosz oknyomozó portál szerkesztőinek otthonát


Putyin orosz elnök Kolokolcev belügyminiszter társaságában egy moszkvai kiállításon, 2019. február 28-án
Putyin orosz elnök Kolokolcev belügyminiszter társaságában egy moszkvai kiállításon, 2019. február 28-án

A moszkvai rendőrség több vezető újságíró otthonában végzett házkutatást alig néhány órával azután, hogy a Projekt nevű oknyomozó portálon megjelent egy riport arról, vajon hogyan szerezhette a vagyonát Vlagyimir Kolokolcev belügyminiszter és hozzátartozói.

A Projekt Telegram nevű csatornáján június 29-én közölte, hogy a rendőrség Roman Badanin főszerkesztő, valamint kollégája, Maria Zsolobova otthonát kutatta át.

A weboldal azt is közzétette, hogy a rendőrség Badanin helyettesét, Mihail Rubint őrizetbe vette Zsolobova otthonának közelében, és elvitte a szülei lakásába, amelyet szintén átkutattak.

A házkutatásokat nem indokolták meg. Az oldal szerint azután hajtották végre őket, hogy a Projekt oknyomozó riportot készített Kolokolcevről, fiáról és más hozzátartozóiról, amelyben azt állítja, hogy a család orosz tisztségviselőkkel, üzletemberekkel és bűnözőkkel fenntartott kapcsolatait használta fel a meggazdagodása érdekében.

Kolokolcev nem szolgált kommentárral.

A weboldal június 29-én tette közzé az oknyomozó riportot, de a rengeteg olvasó miatt nehéz hozzáférni. A cikk elérhető a Projekt YouTube-csatornáján is.

A Projekt korábban közölte, hogy weboldala erőteljes kibertámadást szenvedett el, miután ugyancsak oknyomozó riportot közölt Oroszország észak-kaukázusi régiója, Csecsenföld tekintélyelvű vezetőjének, Ramzán Kadýrovnak és feleségeinek vagyonáról.

XS
SM
MD
LG