Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Átlépte a 44 ezret a halálos áldozatok száma Magyarországon


Koronavírus elleni oltásra várakoznak Miskolcon 2021. február 6-án
Koronavírus elleni oltásra várakoznak Miskolcon 2021. február 6-án

Magyarországon 2037 új fertőzött és 102 halálos áldozat az elmúlt 24 óra járványmérlege. Az Európai Gyógyszerügynökség szakbizottsága engedélyezésre javasolja az Európai Bizottságnak a Moderna Covid–19 elleni vakcinájának alkalmazását a 6–11 éves gyerekek körében.

Az újonnan igazoltakkal együtt a járvány kezdete óta összesen 1.789.581-re nőtt Magyarországon a beazonosított fertőzöttek száma. A halálos áldozatoké 44.051-re emelkedett. Az aktív fertőzöttek száma 150.522, kórházban 3610 koronavírusos beteget ápolnak, közülük 136-an vannak lélegeztetőgépen.

A kormányzati járványportál szerint a járvány ötödik hullámának leszálló ágában van az ország, csökken a fertőzöttek és a kórházi betegek száma. Az oltásra folyamatosan lehet időpontot foglalni, és márciusban is minden csütörtökön, pénteken, szombaton lesznek oltási akciónapok, amikor időpontfoglalás és előzetes regisztráció nélkül is lehet oltásra menni.

Újabb vakcina engedélyeztetését javasolják a 6–11 évesek oltásához

Engedélyezésre javasolja az Európai Bizottságnak a Moderna Covid–19 elleni vakcinája alkalmazását a 6–11 éves gyerekek körében az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) emberi felhasználásra szánt gyógyszerkészítményekkel foglalkozó bizottsága.

A CHMP korábban már ajánlotta a két adagból álló oltási sorozat kiterjesztését a 12 éves és idősebb serdülőkorúakra, most pedig hasonló javaslatot tesz a 6–11 éves gyermekek esetében.

A Moderna a közelmúltban jelentette be, hogy Ausztráliában már megszerezte a hivatalos engedélyt erre a korcsoportra.

XS
SM
MD
LG